Minnestillverkaren G.Skill slår på stora trumman och lanserar ett nytt DDR4-minnespaket som slår det mesta på fingrarna. Med totalt åtta DDR4-moduler med 16 gigabyte minneskapacitet vardera erbjuder paketet totalt 128 gigabyte minne och det vid en frekvens om 2 800 megahertz – det snabbaste minnespaketet i storleksklassen.

G.Skill tar sikte på de riktigt extrema och välbärgade PC-användarna med sitt senaste minnespaket som ingår i företagets Ripjaws 4 black-serie. Fokus ligger på maximal minneskapacitet vid maximal minnesfrekvens och G.Skill hävdar att man erbjuder marknadens snabbaste 128 gigabyte DDR4-minnespaket.

Med åtta minnesmoduler krävs det inte bara ett moderkort baserat på styrkretsen Intel X99, marknadens första plattform med stöd för DDR4, utan även ett kort med totalt åtta minnesplatser. G.Skill passar på att demonstrera hur deras nya minnespaket pressas i 2 800 megahertz på ett Asus X99 Rampage V Extreme moderkort tillsammans med en Intel Core i7-5820K processor med sex kärnor i sin standardfrekvens på 3,3 gigahertz.

69b

De detaljerade specifikationerna för G.Skills DDR4-minnespaket spikas till 2 800 megahertz arbetsfrekvens, CL-16-16-16-36 latenser samt en spänning på 1,35 volt. De välpackade minnesmodulerna använder sig av minneschip tillverkade med Samsungs 20 nanometerteknik.

G.Skill har ännu inte bekräftat några prisuppgifter för sitt mäktiga minnespaket men räkna med att det matchar specifikationerna.

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid