G.Skill har nu lanserat ytterligare ett minnespaket för extrema användare och med sitt nya 16 gigabytes DDR4-paket Ripjaws 4 DDR4-3666 passar tillverkaren på att slå nya frekvensrekord. G.Skill säger sig vara den första minnestillverkaren att leverera DDR4-minne med en frekvens av 3 666 megahertz och en spänning på låga 1,35 volt.

G.Skill Ripjaws 4 DDR4-3666 får de flesta andra minnesmoduler att skämmas när det kommer till rena klockfrekvenser. Paketet som består av fyra stycken 4 gigabyte moduler är utrustat med utvalda Samsung 4 gigabit minneschip för att garantera en extrem klockfrekvens av 3 666 megahertz vid 1,35 volt.

Minnesmodulerna som är utvecklade specifikt för Intels fyrkanaliga DDR4-kontroller i Haswell-E är matchat med processorjättens Intel X99 styrkrets. I sina egna tester har G.Skill också visat hur deras nya DDR4-minnen når sin specificerade frekvens på ett Gigabyte X99 SOC Champion-moderkort med latenserna 18-18-18-38 CR2.

G.Skills minnesmoduler stödjer Intel XMP och skeppas med livstids garanti. Det är dock fortfarande oklart när och till vilket pris de nya modulerna kommer dyka upp i butiker.

Läs även:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Helt sickt vad snabbt!
Jag hoppas dessa även boostar iGPUer på ett bra sätt.
I teorin borde dessa ge en ordentlig powerboost i fillrate – alltså iGPUernas svagaste länk.