Den ukrainska spelstudion GSC Game World, känd för spelserier som Cossacks och Stalker har nu bekräftat att Stalker 2 är under utveckling. Lanseringsdatumet är dock en bit bort.

Den ukrainska spelstudion GSC Game World slog för första gången upp sina portar år 1995. Sedan dess har studion utvecklat bland annat realtidsstrategispelet Cossacks tillsammans med dess uppföljare och expansionspaket.

Mellan år 2007 och 2009 lanserade studion även tre spel ut serien ”Stalker”, Shadow of Chernobyl, Clear Sky samt Call of Pripyat. Studion var sedan upptagen med att jobba på en officiell uppföljare till Stalker som gick under namnet ”Stalker 2”. Dessvärre stängdes studion ner ett par år senare och arbetet med vad som var känt som Stalker 2 stoppades.

År 2014 återuppstod spelstudion och meddelade att utvecklingen av ett nytt spel hade påbörjats. Detta spel visades vara Cossacks 3 som sedan lanserades i september 2016.

Nu har studion via sin hemsida bekräftat att utvecklingen av Stalker 2 har återupptagits. Några exakta detaljer kring spelet har dock inte publicerats vid skrivande stund. Det enda som finns att tillgå via hemsidan är spelets namn samt ”2021” vilket indikerar på att lanseringen är minst tre år bort.

Trots avsaknaden av teknisk information kring spelet har Sergei Galyonkin, anställd hos Epic Games, via Twitter möjligtvis bekräftat att det rör som om Unreal Engine 4 som blir det kommande spelets spelmotor.

Detta bör dock tas med en nypa salt. Trots att Unreal Engine 4 är en populär spelmotor är det fortfarande inte bekräftat att Stalker 2 byggs i just denna motor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid