Small preview image

NVIDIA har fått upp intresset för sina gröna GeForce 9600GT grafikkort som vi tidigare rapporterat om. Genom att dra ner lite spänningar och finslipa lite på kretsen i övrigt har man lyckats sänka strömförbrukningen med närmare 40%, något som låter ypperligt med den strömsparningshysteri som råder på dagens marknad. Senaste i raden att anamma NVIDIAs nya 9600GT kort är tillverkaren Galaxy som sägs gå under namnet Galaxy GeForce 9600GT Green Edition.



Kortet har faktiskt något högre klockfrekvenser än vad NVIDIAs referensdesign av Green Edition presenterades med. GPU-klockfrekvensen på 625MHz är bara 25MHz lägre än NVIDIAs originalmodell av GeForce 9600GT.



Det syns också att Galaxy faktiskt utrustat sitt kort med en 6-pins strömkontakt, vilket ska vara onödigt med kortets lägre strömförbrukning. Men anledningen till detta är att man genom en jumper på kortet både kan öka och sänka spänningen i ett kick, vilket kör göra att den extra strömtillförseln blir nödvändig.


Med en stor Zalman-kylare på GPUn borde Galaxy kunna bli ett intressant alternativ för en HTPC eller andra strömsnåla datorer med något lägre 3D-ambitioner.


Källa: Expreview

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments