Tre kommande mikroarkitekturer från Intel kommer få nya instruktioner för att snabba upp prestandan hos processorernas cacheminnen. Utöver detta kommer den kommande speltitel Total War Saga: Troy vara gratis under en begränsad tid och Windows 7 börjar nu se en ordentlig nedgång i popularitet.

Vad har hänt denna vecka som inte fick en dedikerad nyhetsartikel på NordicHardware? Bland annat har Windows 7 fortsatt sjunka i popularitet, nästa Total War Saga-spel blir gratis under en väldigt kort period och Intel ska introducera nya cache-instruktioner hos kommande processorer.

 

Windows 7 tappar

Microsofts operativsystem Windows 7 har hållit sig kvar med imponerande viljestyrka trots att flera uppföljare lanserats. Nu har det dock rapporterats att operativsystemet nu hamnat under 25%-nivån. Detta innebär att medans Windows 7 fortsätter vara populärt återfinns det i mindre än en fjärdedel av datorer aktiva under den senaste tiden.

Läs mer hos Hexus.

 

A Total War Saga: Troy gratis i 24 timmar

Creative Assemblys kommande speltitel A Total War Saga: Troy kommer att bli en tidsexklusiv titel för Epic Games Store. Däremot kommer titeln direkt vid lansering vara tillgänglig att klicka hem utan kostnad via plattformen. Under 24 timmar efter att spelet lanseras den 13 augusti kommer Epic Game Store-användare kunna spara hem titeln till sitt spelbibliotek innan den börjar bära sin faktiska prislapp.

Läs mer hos Wccftech.

 

Jasper Lake Elkhart Lake

Sapphire Rapids, Alder Lake och Tremont får nya cache-instruktioner

Intels tre kommande mikroarkitekturer Sapphire Rapids, Alder Lake och Tremont ska få nya cache-instruktioner vid namn CLDEMOTE (cache line demote). Något som siktar på att förbättra prestandan i processorernas cacheminne genom att frigöra utrymme på L1 och L2-nivåerna.

Läs mer hos TechPowerUp.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

CLDEMOTE är endast avsedd för användning av OS då den ger en direkt kontroll av L1 och L2 genom att skicka en cachlinje ner till L3. Teorin är att snabbt frigöra L1 och L2 cache för en kärna och ge den viktigare viktigare saker att utföra, samtidigt som informationen ligger redo att tas upp av en annan kärna. Annalysen som Dr. John McCalpin gjort är att den kan ha en motsatt effekt än den avsedda ihop med moderna kärnor med dynamisk prefetch, out of order m.m.. Men ser man till att CLDEMOTE introduceras ihop med Lakefield som består av 4… Läs hela »

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Missade, CLDEMOTE kan även vara en farlig instruktion då den pushar information från L1 och L2 till L3 som delas av alla kärnorna, fel använd så känns det som att risken för spill och stöld av information kan vara överhängande vid felaktig användning.
Men det få framtiden utvisa, och man kan ju tycka att fokus på säkerhet bör ha ökat hos Intel….