Det börjar närma sig lansering för Nvidias nya grafikarkitektur ”Turing” och nu har grafikprocessorn TU104 som huseras i en av seriens kommande toppmodeller i sin helhet fastnat på bild.

Nvidias nya grafikarkitektur Turing som driver den kommande RTX 2000-seriens grafikkortsmodeller gömmer sig precis runt hörnet. Nvidia har hittills lyckas hålla locket tätt på information angående de kommande modellernas specifikationer och prislappar. Däremot har den senaste veckan bjudit på en hel del information som lyckats ta sig förbi Nvidias försvarslinjer.

Bland annat har NordicHardware fått information som bekräftar tre grafikkortsmodeller ska finnas tillgängliga för förbokning från och med idag (20 augusti, 2018). Vi har även sett ryktade prestandasiffror för kommande GTX 2060 5 GB hitta sin väg ut på internet. Detta har följts upp med grafikkortsmodeller från sju av Nvidias partnertillverkare som fastnat på bild.

Bilder på kretskortet för den kommande grafikkortsmodellen Geforce RTX 2080 har även dykt upp tidigare. Först ut var en bild på vad som såg ut att vara ett testexemplar för kretskortet. Detta följdes senare upp med bilder på en till synes mer färdigutvecklad upplaga. Nu är det dags igen. Denna gång rör sig sig om två bilder på kretskortet för Geforce RTX 2080, nu även med den tillhörande grafikprocessorn TU104 i sitt topputförande ”TU104-400A-A1” monterad.

Bilderna visar en gediget tilltagen krets jämfört med föregångarna GP104 och GM204. Av de bilder som tidigare läckt ut att döma så drivs grafikkortet i detta utförande av en 8-pin samt en 6-pin strömkontakt.

Ovanstående bilder visar även upp åtta GDDR6 minnesmoduler och en 8+2 uppsättning strömfaser. Sett till de bildanslutningar som syns rör sig sig om tre DisplayPort-anslutningar, en ensam HDMI samt en USB-C.

Nvidia förväntas officiellt avtäcka de kommande grafikkortsmodellerna senare idag. Företaget håller i eventet ”Geforce Gaming Celebration” som kommer att finnas tillgänglig att se live via streamingtjänsten Twitch. Evenemanget går av stapeln strax efter klockan 18:00 idag svensk tid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid