I väntan på att Valve ska meddela att Half Life 2 gått guld (klart för massproducering) har nu en beta på Counter-Strike: Source gjorts tillgänglig för bland annat registrerade användare på Valve Steam.
Counter-Strike: Source är en uppföljare till det omåttligt populära Counter-Strike och den stora skillnaden är just grafikmotorn. CS: Source använder som namnet avslöjar Valves Source-motor som är utvecklad för att bära upp stortiteln Half-Life 2.
Detta gör att man redan nu kan få en glimt av vad vi kan vänta oss av Half-Life 2s grafikmotor, och kanske ännu mer intressant, vi kan få se prestandatester som borde ge en hyffsad bild av prestandan i Half-Life 2.
I alla fall om vi ser till prestandaskillnaderna mellan ATI och NVIDIA.


”The beta version of CS: Source, though, includes another feature that’s very interesting: a video card benchmark. This benchmark, which Valve has dubbed the ”video stress test,” uses the same test level that we saw in our early Half-Life 2 benchmarks nearly a year ago.”


Även om det medföljande benchmarket inte är ett riktigt ”in-game”-test lägger det en grafisk belastning på grafikkorten likt den man kommer se i själva spelet.
På The Tech Report har man varit flitiga de senaste dagarna och testat inte mindre än 13 olika grafikkort i Counter-Strike: Source, 5 kort från ATI och 8 kort från NVIDIA.


Då ATI och Valve som de flesta vet ingått partnerskap genom att bundla Half-Life 2 med ATI-baserade grafikkort är det mycket intressant att se hur NVIDIA står sig i HL2.
Speciellt efter NVIDIAs imponerande prestanda i Doom3, något vi sett prov på de senaste veckorna.
I testerna på TechReport visar ATI framfötterna men NVIDIA ger överlag mycket bra prestanda med deras 6800-serie.
Läs hela testet på The Tech Report.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid