På Firingsquad.com har man tagit en närmare titt på det populära, men ack så krävande, FPS-spelet FarCry. Man har nu postat första delen i en artikelserie för att utvärdera olika grafikkorts prestanda i detta grafiskt mycket imponerande spel.
Första delen behandlar enbart grafikkort från tillverkaren ATI och man har pressat tio olika kort till deras yttersta gräns. Vilket dock inte är så svårt i detta spel som är ett av de, om inte det, mest krävande titlar för PCn i dagsläget.


ATI Radeon 9800 XT är det bäst presterande kortet i startfältet, och konstigt vore väl annars. Lite mer överraskande, sett till lanseringsdatum i alla fall, är ATIs Radeon 9500 Pro en svår nöt att knäcka för det nyare Radeon 9600 XT som i de allra flesta tester får se sig akterseglad av sitt äldre syskon.
Vi kan även se hur grafikkort med 128 MB minne får problem vid riktigt höga upplösningar och krävande grafikinställningar där 256 MB-kort får en klar fördel.


Jag personligen har suttit som klistrad framför FarCry under en veckas tid och det är både ett enormt vackert och bra spel. Men det kräver som sagt var sin dator och om man inte vill att växlingsfilen ska få arbete ohälsosamt mycket ska man införskaffa sig 1 GB ramminne. Spelet har nämligen inga problem med att roffa åt sig runt 500-700 MB av denna varan.


Utöver systemkraven är det ett mycket roligt spel som jag kan rekommendera till alla FPS-älskare och för de som vill veta hur deras ATI-baserade grafikkort står sig mot sina syskon kan ni läsa Del 1 av artikeln på Firingsquad.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid