GTA V blir officiellt lanserat för PC den 14 april och spelet har försenats i omgångar för att erbjuda bästa möjliga spelupplevelse på våra datorer. En viktig aspekt är spelets grafiska kvalitéer där vi nu inte bara kan bekräfta detaljerade inställningar för kantutjämning, texturer och skuggor men även att spelet vid 4K-upplösning kräver rejäla mängder grafikminne.

GTA V har redan funnits på konsolmarknaden i över 1,5 år och flera PC-spelare har varit oroliga att titeln skulle bli en direkt portning med konsolliknande funktioner, inställningar och spelupplevelse. Även om det är för tidigt att låta domen falla angående spelupplevelsen verkar utvecklarna Rockstar gjort ett gediget arbete när det kommer till spelets PC-optimerade grafikmotor.

I skärmdumpar publicerade på spelsajten PCGames kan vi konstatera att det finns gott om grafikinställningar för PC-spelare att leka med. Spelet stödjer flera former av kantutjämning med olika nivåer av FXAA, MSAA och TXAA, detaljerade inställningar för texturer, skuggor, shaders, reflektioner och olika nivåer av detaljer på vegetation samt vatten är bara några av de inställningar man kommer kunna växla mellan.

PCGamer som spelat GTA V i 4K-upplösning med en bildfrekvens på 60 bilder per sekund menar att det är en strålande vacker upplevelse – men att man även kommer behöva ett riktigt monster till maskin för att driva spelet med dessa inställningar.

Drevs med dubbla Geforce GTX 980 och Intels sexkärniga entusiastprocessor

Enligt tidningen drevs testsystemet hos Rockstar av dubbla Geforce GTX 980-grafikkort samt en sexkärnig Intel Core-i7-5930K CPU med 16 gigabyte primärminne. Ett system som med andra ord få PC-spelare har budget för och kikar vi närmare på de olika skärmdumparna kan vi konstatera att spelet kräver sin maskin för att drivas i 4K-upplösning.

Capture

Enligt spelets menyer rekommenderas det ett grafikkort med 6 gigabyte grafikminne för 4K-upplösning med högt uppskruvade grafikinställningar. Som vi sett på tidigare titlar med liknande rekommendationer går det troligtvis att spela spelet i 4K-upplösning även med en mindre mängd grafikminne men utan tvekan kommer det krävas en speldator av rang för att driva GTA V i sin maximala upplösning.

Källa: PCGames

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
odincoin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
odincoin
Gäst

PC spelare brukar inte direkt klaga över höga systemkrav för de bästa grafikinställningarna, man vill ju ha nytta av grafikkorten 😆