Med en uppsjö av armband och andra träningstillbehör i ryggen har Fitbit även lanserat en mer fullfjädrad smart klocka, Fitbit Surge. Med pekskärm, pulsmätare, GPS och en dryg veckas batteritid vill Surge konkurrera med de etablerade smarta klockorna på marknaden – med blandade resultat.

Träning och hälsa är ett av de områden som har fått en rejäl knuff i samband med att kroppsburen teknik har exploderat i popularitet. Den uppsjö av sensorer som går att klämma in i en mobil enhet idag öppnar mängder med dörrar för att få bättre koll på hur du tränar, sätta upp mål och tydligt se dina framsteg.

Fitbit_Surge_008

Det har dels gett upphov till den stadigt växande skaran träningsarmband på marknaden, men även en del lite mer påkostade enheter i klockformat. Fitbit Surge är just en sådan enhet, en smart klocka som i första hand fokuserar på träning och sensorer, men som ska kunna användas till vardags som armbandsur. Vi har tidigare testat de mindre enheterna Charge och Charge HR som fick ett positivt bemötande som just träningsarmband – men hur klarar Fitbit av att göra en mer regelrätt smart klocka?

Det här är en sammanfattande artikel från Svenska Wearables-guiden, där vi jämför klockor och träningsarmband i flera olika prisklasser. Där kan du läsa mer om både Surge och konkurrerande enheter, samt lära dig lite mer om wearables och den bakomliggande tekniken.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid