Google har nu avtäckt vad företaget kallar ”Project Stream” som ska låta användare av Google Chrome att strömma spel direkt till webbläsaren och först ut i testfasen blir Assassin’s Creed: Odyssey.

Google ansluter sig nu till företag som Nvidia och Sony och avtäcker en egen tjänst för att strömma spel. Googles plattform kallas i dagsläget för ”Project Stream” och ska låta Chrome-användare att strömma spel direkt till sin webbläsare.

I ett blogginlägg avtäcker företaget den nya satsningen, tekniken ska i skrivande stund inte vara redo för en masslansering. Däremot kommer tester att hållas för att ge Google chansen att försöka överkomma de utmaningar som finns när det kommer till strömning av spel.

Dessa tester kommer att startas med kommande Assassin’c Creed: Odyssey som en uppsättning utvalda testpersoner kommer att få spela genom sin webbläsare. Dock är detta test begränsat till användare i USA.

Google menar att användare kan tåla buffring när det kommer till strömmad TV eller filmer. Men när det gäller spel så är det en helt annan fråga med tanke på den stora skillnaden i hur interaktionen med spel sker jämfört med vanligt videoinnehåll. Företaget kommer därför med hjälp av detta, och förmodligen framtida tester, försöka få ner fördröjningar och dylikt i spelupplevelsen så gott det går. Förhoppningsvis utan att behöva tumma på den nivå av spelgrafik som levereras. Hur väl företaget kommer att lyckas med detta återstår att se.

Som tidigare nämnt är det endast Chrome-användare i USA som kommer att kunna ta del av detta stängda test. Den som vill delta måste även vara minst 17 år gammal och ha en stadig internetuppkoppling med en nedladdningsbandbredd på minst 25 megabits per sekund. Andra krav inkluderar både ett Google-konto, Ubisoft-konto, Windows/Mac/Linux eller ChromeOS med version 69 eller senare av webbläsaren Chrome. Google rekommenderar även att spelare använder sig av en trådansluten datormus eller handkontroller i form av Sonys Dualshock 4, Microsofts Xbox One-kontroller eller en Xbox 360-kontroller.

Googles testperiod kommer att starta den 5 oktober. Ingen slutdatum har bekräftats, inte heller om ett liknande test kan komma att hållas på andra platser i världen i framtiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid