Googles första nätverksrouter har nått sajten Ifixit som nu plockat isär den lilla cylindern. Till skillnad från många konkurrenter är Onhub svår att plocka isär, skör och mycket komplicerad. Den är så svår att plocka isär att faktumet att högtalaren kan bytas ut ses som prylens enda positiva aspekt, enligt Ifixit.

Google Onhub lanserades för ett par veckor sedan som sökjättens första steg in på routermarknaden. Sedan sin lansering har den lilla cylinderformade prylen fått stark kritik för att vara långsam och svår att konfigurera. Nu kommer ytterligare ett slag mot Google och tillverkaren TP-Link. Reparationssajten Ifixit har tagit en titt på den och konstaterat att den är svår att reparera.

Inte mycket positivt

Onhub skiljer sig från vissa konkurrenter på marknaden genom att ha en cylinderformad design och ett skal som inte kan tas bort med bara ett par skruvar. När Ifixit tog en titt på Onhub upptäckte de att stora delar av konstruktionen inte hålls samman av skruvar eller lim utan av små plastnypor som är lätta att göra sönder.

Innanför skalet finns en stor mängd kablar och ett moderkort med så gott som alla komponenter intigrerade i kretsen. Nästan alla komponenter sitter fastlödda på moderkortet, med undantag för den lilla högtalare som används för att skicka ut ljud till en Android-telefon som används för konfigurering av routern. Den lilla högtalaren är det enda riktigt positiva som Ifixit nämner i sin artikel om routern.

ifixit påpekar också att routerns annorlunda antennfäste ser ut som en ”Stargate”.

Onhub Ifixit 2

Asus-modell på g

Med prestandaproblem och kritik från flera håll kan vi förstå varför Google redan har planer på att introducera ytterligare en modell i Onhub-serien. Google har bekräftat att Asus kommer att introducera en Onhub-router senare i år. Det återstår att se om den har samma problem som TP-Links.

Källa: Ifixit

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid