Blizzard avslöjar nu nästa utmaning för Googles AI-dator Google Deepmind. En AI-spelare som ska ta sig an mänskliga Stacraft 2-proffs.

Starcraft 2 är i toppskiktet när det gäller tävlingsinriktade spel och e-sport. Nu vill Blizzard jobba tillsammans med forskare för att lära artificiell intelligens att spela Starcraft. Med målet att utveckla spelets egna AI som förhoppningsvis kan mäta sig med världens bästa mänskliga Starcraft-spelare.

46b65c7e-e16a-4365-b709-b12b5c308015

Google Deepmind intresserade av Starcraft 2

Google Deepmind har tidigare lyckats ta sig an TV- och datorspel med tvådimensionella spelbanor med framgång. Google Deepmind har även lyckats bemästra spelet Go. Men Starcraft 2 introducerar en helt ny nivå av komplexitet för forskarna.

Utvecklingsgruppen bakom Deepmind har uttryckt intresse för Starcraft 2 och säger bland annat att spelet blandar traditionella aspekter av datorspel med ”Den kaotiska desorienteringen hos den riktiga världen.”

Användandet av olika typer av enheter, strategiska beslut i realtid och en ekonomi att ha i åtanke gör Starcraft 2 till en väldigt olik utmaning jämfört med spel så som Go och Schack.

Google Deepmind får spela med ena handen bakom ryggen

En dator kan ta beslut och reagera snabbare än människor. Därför har Deepmind fått restriktioner i sitt spelande. Blizzard har tillsammans med forskarna satt en restriktion på Google Deepmind och dess antal kommandon per minut. För att försöka matcha Deepmind med en mänsklig spelare av hög rang.

Trots detta så är det en lång väg kvar att gå tills vi får se en match mellan AI och människa i Starcraft 2. Men utvecklingen av denna AI är ändå viktig. Forskarna hoppas att kunna använda detta för att bättre lära datorer att förstå den riktiga ”kaotiska” världen.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Sebbe deffmodeKung Kurt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kung Kurt
Gäst
Kung Kurt

Och jag hoppas att man i sinom tid kan återföra delar av det till spel. Bättre AI vore himla fint 🙂 Något skall man ju göra av en 16-kärnig CPU.

Sebbe deffmode
Gäst

X machina någon 😀 ? Ska bli sjukt intressant men tror ändå proffsen vinner. http://deffa.nu