Android 3.0 har alltså fått utvecklingsnamnet Honeycomb och precis som tidigare ryktats ska det mobila operativsystemet få flera uppdateringar som gör det bättre lämpat för just surfplattor eller så kallade tablets. Nu har Google själva visat upp gränssnittet på en Honeycomb-baserad surfplatta från Motorola kallad Everest.

Demonstrationen av Honeycomb skedde på konferensen D: Get Into Mobile under gårdagen och surfplattan som plockades fram under en intervju ska alltså vara utvecklad av Motorola under namnet Everest. Det avslöjades inga konkreta detaljer kring själva hårdvaran mer än att enheten baseras på NVIDIA Tegra 2, men de bilder och det videoklipp som dykt upp på Internet under dagen visar en slimmad enhet med iPad-liknande profil.

honey

Mer intressant kan vara just operativsystemet Android 3.0 där man främst får en närmare titt på den nya låsskärmen och även det nya gränssnittet. Honeycomb ska enligt Googled Android-chef Andy Rubin vara ett operativsystem som inte nödvändigtvis är utvecklat enbart för surfplattor, men som samtidigt är optimerat för dessa större mobila enheter.

Andy Rubin påpekade att operativsystemet inte är färdigt ännu, något som även märks vid bland annat växling mellan landskap- och porträttläge med något seg uppdatering. Hemskärmen är något annorlunda än vad vi är vana vid i Android och Google har även optimerat flera applikationer för tablets, bland annat Gmail som drar nytta av den större skärmen.

Man passade även på att visa upp sin nya vektor-baserade Maps-applikation. Där man med hjälp av grafikkretsen i tabletenheten ska få sömnlös inzomning där detaljer i kartan dyker upp allt eftersom man tar sig närmare. Vilket inte kräver laddning av bilder som dagens lösning. Den nya versionen av Google Maps ska dyka upp inom kort på Market och en annan trevlig funktion var 3D-vyn som man kommer till genom att dra två fingrar över skärmen.

Då Android 2.3 just lanserats och Andy Rubin även poängterade mjukvarans betastatus ska vi nog inte vänta oss en uppdatering till Honeycomb allt för snart. Google ser ut att fortfarande befinna sig i utvecklingsfasen av operativsystemet så även om marknaden kommer att översvämmas av tablets nästa år lär det dröja några månader innan de får ett mer optimerat operativsystem.

honeyback

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish BerserkPoontus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Poontus
Medlem
Poontus

vad har ni för källa på att Honeycomb är 3.0? Google går ju aldrig ut långt innan och talar om vilket versionsnummer nästa release har.
det troddes ju att Gingerbread var 3.0 fram till kort före release.
vore lite pinsamt om ni nu bara hade hittat på 3.0 och det visar sig att Honeycomb är 2.4 när det kommer

Svensken
Medlem
Svensken

Är det bara jag eller är Tablets för dyra?

Lite offtopic: Har inte den killen som håller produkten väldigt långa naglar eller är det en synvilla? 😀