Under eventet där Google visade upp sina nya Pixel-telefoner så passades det även på att snacka lite om VR. Google har ett nytt VR-headset som är gjort för sina kommande telefoner, och du får ett på köpet om du förbokar en Pixel.

Daydream View måste ses som ett gigantiskt kliv framåt från Googles första ”VR-lösning” Cardboard. Googles nya VR-headset kommer dock dessvärre endast vara kompatibel med företagets nya Pixel och Pixel XL smartphones som troligtvis hittar till svenska butiker nästa månad. Om framtida stöd för andra smartphones är planerat var inget som Google nämnde under sitt lanseringsevent.

56885

Daydream View kommer att skeppas med en liten handkontroll med inbyggt gyroskop samt accelerometer och en mindre uppsättning knappar. Handkontrollen ska då låta dig styra gränssnittet med hjälp av en pekplatta och när du sedan är klar med att titta på film eller ta en VR-rundtur av någon spännande plats så finns det även ett speciellt fack i headsetet designat för att husera fjärrkontrollen mellan sessionerna.

56887

Google menar att man med Daydream View satsar på bekvämlighet och mysfaktor. Hela VR-headsetet är klätt i textilmaterial istället för den vanliga enfärgade plasten som man brukar se på VR-headsets. Den del av Daydream View som kommer i kontakt med ditt ansikte under användning går även att plockas av för att sen handtvättas för att hålla enheten ren och fin.

Googles VR-headset sägs vara runt 30 procent lättare än konkurrenternas VR-headsets för mobiltelefoner. Daydream View ska även vara helt utan sladdar och andra kontakter för att den ska vara så lätt som möjligt att använda. Den ska med andra ord kommunicera trådlöst med din telefon, till skillnad från till exempel Samsungs Gear VR som i sitt senaste utförande kräver fysisk inkoppling till telefonen.

Google Daydream VR förväntas lanseras i November och kommer att få ett riktpris på 79 dollar, vilket bör landa någonstans runt 800 svenska kronor. För kunder som idag förhandsbokar Googles Pixel-telefoner kommer Daydream View på köpet, om detta kommer att gälla även för svenska kunder är oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Historiskt sett kommer ingen köpa en 7-8000 kr mobil som inte heter Samsung eller iPhone. Både Pixel och Day Dream kommer tyvärr falla i glömska.

Medlem
Marviken

Skumt, ska till och med finnas ”daydream” kompatibla telefoner ex ZTE Axon 7.

Håller med Jensen, Google sålde inga större mängder Nexus telefoner, Pixel är nästan dubbelt så dyr och förhållandevis ful.
Att sälja en tråkig/medioker telefon som saknar många fetures till premium pris är ganska optimistiskt.