Google bjöd tidigare i veckan in media till en presskonferens och presentation av det kommande mobila operativsystemet Android 3.0 Honeycomb. Det timmes långa eventet handlade inte minst om hur företaget tacklar utvecklingen på den mobila marknaden, men även en närmare titt på Android 3.0 och det i sitt rätta element, i Motorolas Xoom surfplatta.

Android 3.0 är som bekant utvecklat och anpassat för att fungera mycket väl med surfplattor. Fokus har legat på att vidareutveckla Androids gränssnitt för att bli effektivare och mer intuitivt, inte minst på de större skärmar och högre upplösningar som surfplattor i regel erbjuder.

Nu har Google publicerat en knapp timmes lång video på Youtube där vi kan se hela presseventet i efterhand och då inte minst få en närmare titt på Android 3.0 och hur det fungerar. Man går igenom allt från det nya gränssnittet till hur applikationer och spel fungerar på den nya plattformen. Presentationen av Android 3.0 börjar runt 3:50 in i filmen för dem som vill hoppa introduktionen av Android-chefen Andy Rubin.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Imlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Ser lovande ut tycker jag. Även om jag tycker att det är en jäkla hysteri för surfplattor, ännu har jag inte hört ett bra argument för att använda surfplattor, antingen är det en telefon som är för stor (Nej, man ser inte snygg ut med en Galaxy Tab vid örat) eller så är det en bärbar som man plockat bort funktionalitet ifrån samt i vissa fall gjort den dyrare.

//Jimmy