Google bjöd tidigare i veckan in media till en presskonferens och presentation av det kommande mobila operativsystemet Android 3.0 Honeycomb. Det timmes långa eventet handlade inte minst om hur företaget tacklar utvecklingen på den mobila marknaden, men även en närmare titt på Android 3.0 och det i sitt rätta element, i Motorolas Xoom surfplatta.

Android 3.0 är som bekant utvecklat och anpassat för att fungera mycket väl med surfplattor. Fokus har legat på att vidareutveckla Androids gränssnitt för att bli effektivare och mer intuitivt, inte minst på de större skärmar och högre upplösningar som surfplattor i regel erbjuder.

Nu har Google publicerat en knapp timmes lång video på Youtube där vi kan se hela presseventet i efterhand och då inte minst få en närmare titt på Android 3.0 och hur det fungerar. Man går igenom allt från det nya gränssnittet till hur applikationer och spel fungerar på den nya plattformen. Presentationen av Android 3.0 börjar runt 3:50 in i filmen för dem som vill hoppa introduktionen av Android-chefen Andy Rubin.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Imlal
Imlal
13 Årtal sedan

Ser lovande ut tycker jag. Även om jag tycker att det är en jäkla hysteri för surfplattor, ännu har jag inte hört ett bra argument för att använda surfplattor, antingen är det en telefon som är för stor (Nej, man ser inte snygg ut med en Galaxy Tab vid örat) eller så är det en bärbar som man plockat bort funktionalitet ifrån samt i vissa fall gjort den dyrare.

//Jimmy