Small preview image

Google Maps Street View tjänst låter användare navigera sig genom gator och landskap på marknivå. Systemet som baseras på fotokartor kräver att Google själva kör runt i städer med specialutrustade bilar för att fotografera gatorna och på så sätt få in fotokartorna i Google Maps. Detta är något sökmotorjätten gjort sedan länge i USA och andra stora länder men inte förräns nu har Street View kommit till Sverige då Google nyligen avslutat en resa på 4345 mil genom vårt avlånga land.



Fotograferingen för Street View i Sverige började under förra sommaren och man har än så länge täckt upp 28 orter i Sverige, allt från Stockholm, Göteborg, Malmö till Halmstad, Växjö och Haparanda. Man har givetvis även täckt stora delar av våra landsvägar när man tagit sig mellan städerna.


Även om det är spännande att försöka kika in genom fönstret på grannen från datorn har Google Street View ett ännu bättre användningsområde, våra mobiltelefoner. Google Maps finns för de flesta nyare mobiltelefoner på marknaden och givetvis Googles eget Android-operativsystem, men även iPhone, Blackberry och andra modeller.


Något som även särskiljer Google Maps Street View från tidigare liknande tjänster från Hitta.se och Eniro.



Turning Torso i Malmö fångad av Googles kamerabilar


Genom Street View blir det mycket enklare att hitta rätt på de där shoppingturerna eller när du ska hitta rätt trappuppgång till arbetsintervjun. Tyvärr finns det ännu inte stöd för Google Navigation i Sverige ännu, något som kan komma att ta Street View till en ny nivå på Android-plattformen.




 


Källa: Google via IDG

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid