Brev från upphovsrättsinnehavare som skickas till Google sägs vidarebefordras till Fiber-kunder. Breven ber fildelare betala böter eftersom de laddat ner upphovsrättsskyddat material och har kritiserats hårt för att vara missledande. Många andra amerikanska teleoperatörer vägrar göra samma sak medan Google kritiseras hårt.

Sedan ett par år tillbaka har flera upphovsrättsinnehavare arbetat aktivt för att lokalisera illegala fildelare och skicka brev om krav på böter till deras teleoperatörer. Breven som kan kräva användare på upp till 300 dollar har oftast ingen juridisk legitimitet och når därför sällan den riktiga fildelaren. Eftersom fildelaren inte är skyldig att betala bötern har flera teleoperatörer bestämt sig för att inte skicka vidare breven till den fildelande kunden. Enligt  TorrentFreak är Google Fiber en av få amerikanska bredbandsleverantörer som vidarebefodrar dessa bötesbrev till sina kunder. Google sägs till och med skicka en varning till kunder som informerar dem om att illegal fildelning bryter mot användarvilkoren och att abonnemang kan brytas om kunden fortsätter med sin illegala aktivitet.

YouTube sägs påverka copyrightpolicy

Google är ett av de företag i världen som tar emot flest brev som hänvisar till copyrightlagen DMCA och företaget tar ner miljontals länkar från sin sökmotor varje månad på grund av sådana brev. Google har historiskt sett varit tillmötesgående när det gäller krav på att ta ner länkar till upphovsrättsskyddat material. Det har spekulerats om företagets policy kring upphovsrättsskyddat material kan kopplas till dess försök att skriva kontrakt med medieproducenter för distribution av musik och video på bland annat YouTube.

Google Fiber har hyllats av både konsumenter och press eftersom den konkurrerar på den amerikanska bredbandsmarknaden som saknar stark konkurrens. Google har inte bemött kritiken angående bötesbrev men har just mottagit sin första riktiga våg av kritik mot Fiber.

Källa: TorrentFreak

Läs mer:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
adolf512 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
gustav II
Medlem

https://prism-break.org/en/ google skall man bojkotta sä mycket man kan. Hushmail och riseup är bra altwrnativ till gmail.