Förvirringen kring Googles två operativsystem sägs närma sig ett slut. Enligt ett nytt rykte från Wall Street Journal har sökjätten planer på att slå ihop Android och Chrome OS för att skapa ett nytt operativsystem. I nuläget sägs tanken vara att skapa ett gemensamt operativsystem som lanseras år 2017.

När Chorme OS lanserades som ett säkert, litet och lätt operativsystem för datorer var det vissa kritiker som ifrågasatte det nya operativsystemets roll i relation till det redan etablerade mobila operativsystemet Android. Varför inte bara använda ett operativsystem, var det vissa som frågade sig? Nu verkar det som om Google ändå har planer på att skapa ett gemensamt operativsystem för både datorer, surfplattor och smartphones.

Två blir en

Wall Street Journal har publicerat en artikel som berättar om Googles nya planer. Enligt artikeln har företaget nu tänkt att slå samman Android och Chrome OS till ett operativsystem som kommer att göra debut år 2017. Operativsystemet kommer med all säkerhet vara mer likt Android än Chrome OS eftersom det finns höga krav på funktionalitet från smartphonemarknaden men det är inte klart vad det nya operativsystemet kommer att kallas.

Chrome OS, Android och Pixel C

Ryktet om Googles nya planer kommer inte som någon större överraskning. Under de senaste åren har Google öppet arbetat med att utveckla ett så brett stöd för Android-appar som möjligt i Chrome OS. Samtidigt har Google utvecklat dator-liknande produkter så som Pixel C som drivs av Android. Googles påstådda strategi påminner mycket om Microsofts strategi kring Windows 10, som kan användas av datorer, surfplattor och smartphones. Strategin skiljer sig dock från exempelvis Apple som fortsätter utveckla två starkt separera operativsystem, ett för smartphones och surfplattor och ett för datorer.

Källa: WSJ

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid