Google har snabbare än väntat utvecklat en dedikerad kartapplikation för Apples nya operativsystem Ios 6 och lagom till julsemestern har nu Apple godkänt appen för Iphone. Google Maps för Ios blir ett efterlängtat komplement till Appels egenutvecklade och kritiserade karttjänst.

Vi rapporterar sällan om appar och mjukvara här på NordicHardware men den kritikerstorm som blåst upp kring Apples egenutvecklade karttjänst har påverkat både företaget och konsumenters syn på Iphone och Ios. Medan Apple bett om ursäkt och lovat att man lägger alla tillgängliga resurser på att förbättra sin karttjänst har Google inte spillt någon tid.

Företaget vars karttjänst Google Maps är en av de viktigaste komponenterna i det mobila Android-operativsystemet har nu rullat ut en dedikerad app för Ios och Apples Iphone. Appen gör det möjligt för användare av Iphone 5 och andra Iphones med Ios 6 att nyttja Googles överlägsna karttjänst med navigering och platssökningar – vilket i Google Maps är betydligt mer utbrett särskilt i Sverige.

Appen finns för närvarande endast för Iphone och någon information om när Google Maps dyker upp för Ipad är ännu oklart.

Mer information om Google Maps för Ios finns på Itunes.

Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0RLeif G.W. PerssonTobias CLosKrikon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LosKrikon
Gäst
LosKrikon

Kan in inte sluta med era taskiga översättingar? ”Rullar ut”

Tobias C
Gäst
Tobias C

”Rulla ut” är ett vedertaget begrepp för att släppa ny programvara eller nya versioner av en programvara så, nja, det kan nog inte räknas som en dålig översättning 🙂

Leif G.W. Persson
Gäst

[quote name=”LosKrikon”]Kan in inte sluta med era taskiga översättingar? ”Rullar ut”[/quote]

Jag hör bestämt att någon inte arbetar i branschen 🙂

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Haha.. Riktigt bra ordval 🙂

Har inte vågat uppdatera till iOS6 ännu just pga att jag inte velat rulla ihop världskartan.
Men klart man uppdaterar nu när man kan rulla fram den igen.