Google lanserade i dag precis som väntat sitt nya smartephoneflaggskepp Pixel 2 och kan starta appar genom att du trycker den i handen.

Google Pixel 2 är ännu en otroligt dåligt bevarad smartphone-hemlighet och när Google under onsdagskvällen presenterade nya Android-flaggskeppet var det med få överraskningar. Designmässigt är Pixel 2 ganska alldaglig och lik sin föregångare med en ensam kamerasensor, blixt och en centrerad fingeravtrycksläsare. Något Google påpekade under sin presentation och en direkt jabb mot Galaxy S8 med sin något onaturligt placerade fingeravtryckssensor. Framsidan av telefonen är även den ganska traditionell för vanliga Pixel 2 med en 5-tums skärm med traditionella skärmkanter och full HD-upplösning. Storebror Pixel 2 XL  däremot har en 6-tum stor och heltäckande skärm med ett 18:9-bildförhållande samt en upplösning på 2 880 x 1 440 pixlar, motsvarande vad vi sett på Galaxy S8 och LG G6 med liknande formfaktorer. Både telefonernas skärmar är av OLED-modell och levererar ett kontrastförhållande på 100 000 till 1. Skärmarna har även ”always on” funktionalitet vilket gör att du alltid kan se klockan eller vilken låt du spelar på spotify. Lite roligt för alla soldyrkare är att åtminstone skärmen på Pixel 2 XL har stöd för polariserande solglasögon.

Likt HTC U11 känner även Pixel 2 av när du klämmer på telefonens sidor. Vilket gör att hela telefonen kan användas som en appstartsknapp och exempelvis visade man hur du genom att klämma på telefonens sidor kan starta den digitala röstassistenten. Google har även plockat bort hörlursporten likt Apple men skickar med en adapter för den som vill koppla in vanliga lurar genom USB-Type-C kontakten.

Bästa smartphonekamera på marknaden?

Google har som väntat även lagt mycket fokus på Pixel 2-familjens nya 12,2 megapixel kamera. Även om företaget satsar på en ensam sensor hävdar man att tekniken ”dual-pixel sensor” ska göra det möjligt att skapa exempelvis porträttfoto med djup. Vilket med andra telefoner oftast kräver två kamerasensorer. Intressant var att kameratestarna DXO gett Pixel 2 ett betyg på 98 poäng, vilket är 4 poäng mer än Iphone 8 Plus och Galaxy 8 Plus som tidigare varit klassledande med 94 poäng. Dual-pixel-tekniken ska även vara aktiverad på telefonernas frontkamera.

Kameran har även fått en hel drös med AR-funktionalitet där du kan lägga in 3D-animerade karaktärer i vanliga foto och videos. Samtidigt som det finns stöd för Google Lens, en teknik som låter användare peka sin kamera mot objekt för att identifiera dem och få upp information från Google direkt på skärmen.

Ingen trådlös laddning men oändlig foto-lagring i molnet

Google har försett Pixel 2 och Pixel 2 XL med skyddande gorilla glass och även tryckt in stöd för bluetooth 5.0. Företaget påpekar även att telefonerna har stöd för supersnabb laddning med 7 timmars batteritid efter 15 minuters laddning. Till skillnad mot Galaxy S8 och Iphone 8 stödjer de dock inte trådlös laddning. Både telefonerna är dock vattentåliga och kommer utrustade med Qualcomms Snapdragon 835 CPU och 4GB minne.

Inget om svensk lansering

Båda telefonerna kommer att kunna lagra alla sina foto och filmer i originalkvalité på Google Photo utan något datatak i all evighet. Telefonerna i sig själva har 64 eller 128 gigabyte lagringsutrymme och ett batteri på 2 700 mAh resp. 3 520 mAh. Båda telefonerna ska börja skeppas den 17 oktober med Android Oreo 8.0. Prislappen börjar på 649 dollar för Pixel 2 resp. 849 dollar för Pixel 2 XL. Tyvärr finns det ingen information om och när telefonen eventuellt dyker upp i Sverige.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TeknikzonNempsiChaly Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Chaly
Gäst
Chaly

Så tråkigt att de inte vill komma in på svenska marknaden… får åka till tyskland lr england då för att köpa en.. har ni ngn bra sida på affärer i de länderna?

Sam
Gäst
Sam
Chaly
Gäst
Chaly

När ska de släppa dem på UK på förbeställning? Vet du ngn bra elektronikkedja i UK om man ska åka dit o köpa en?

Teknikzon
Gäst

Pixel 2 kommer släppas i UK October 19, Pixel 2 XL November 15. Enklast är om man har en adress i UK via Googles hemsida. Operatör EE kommer sälja. Elektronikkedjorna typ vid jul 🙂

Gäst

Yes, the article I was looking for. Your article gives me another approach on the subject. I hope to read more articles from you.
abcya

Nempsi
Gäst
Nempsi

Fred bra tellfon

Medlem

I hope you will continue to have similar posts to share with everyone! I believe a lot of people will be surprised to read this article!
happy wheels