Google har redan gjort Android till det största mobila operativsystemet på marknaden men forceringen av mjukvarujätten fortsätter, nästa steg är att ta Android Market till webben. Google öppna i veckan sin mobila programbutik även på webben där man med en vanlig webbläsare kan bläddra sig igenom och köpa olika applikationer och spel.

Android Market på webben drar i första hand nytta av den högre upplösning som används i våra datorer och förutom en bättre överblick är det lättare för Google och deras utvecklare att binda sina applikationer med varandra och visa upp både skärmdumpar och videosekvenser för att marknadsföra applikationerna.

market market2

Google har även sett till så att varje applikationssida även blir något av en miniportal för utvecklaren där man inte bara ser länkar till relaterade appar utan även andra appar från samma utvecklare.

Från din dator är det sedan så enkelt som att genom ett snabbt knapptryck ladda ner applikationen direkt till din mobiltelefon, det enda som behövs är att man är inloggad i med sitt Google-konto i webbläsaren. Betalapplikationer går också att köpa med ett par extra knapptryck och ”pushas” sedan till din mobiltelefon från webben.

anroidmarket

Efter några minuters surfande på Android Market känns det som ett mycket effektivt sätt att lyfta fram de hundratusentals appar som numera huserar i Android Market och även om Google fortfarande ligger back mot Apple i antal så är skillnaderna i app-infrastruktur bra mycket mindre idag.

Surfa in på Android Market.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkAnton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Om de nu bara kunde fixa så man kan avinstallera appar via portalen också. Mycket vill ha mer 😉

//Jimmy

Svensken
Medlem
Svensken

Ser bra ut. Android blir bara bättre och bättre. Snart dags att hoppa på tåget. 🙂