Google har tagit stormsteg på smartphonemarknaden med sitt mobila operativsystemet Android. Även i Sverige har intresset ökat lavinartat. Men ett stort problem för svenska kunder har varit att man som Android-användare inte kunnat komma åt så kallade betalapps, något nu Google ämnar ändra på inom 2 veckor.

Google har runt 100 000 olika applikationer på Android Market som går att ladda ner och installera på enheter med det populära operativsystemet. Men en stor del av dessa applikationer kostar pengar, vilket följer det mönster Apple startade med iPhone och dess App Store. De flesta applikationer kostar bara några kronor, men bara ett fåtal länder har ens fått möjlighet att köpa betalapplikationer för Android.

De flesta länder, Sverige inkluderat, har fått nöja sig med gratisapplikationer vilket inte bara begränsat användningsområdena för Android-konsumenter utan även för utvecklare som inte fått möjlighet att sprida sina mer omkostade applikationer på en större marknad.

android-market

Nu har Google i ett blogginlägg avslöjat att totalt 18 nya länder får tillgång till betalapplikationer och däribland hittar vi Sverige och våra grannländer Norge, Danmark och Finland.

Over the next 2 weeks, users from 18 new countries (Argentina, Brazil, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, Hong Kong, India, Ireland, Israel, Mexico, Norway, Poland, Portugal, Russia, Singapore, Sweden, and Taiwan) will be able to purchase paid apps from Android Market.

Förhoppningsvis blir det nu möjligt för svenska användare att njuta av fler trevliga applikationer, men kanske ännu viktigare att utvecklare ser större anledning till att även satsa på Android och inte bara Apple iOS där betalapplikationer blivit en viktig inkomst för många.

Källa: Google Android Developers blog via Swedroid

 

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PoontusBirksAnton KarmehedImlal Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Äntligen! =)

Iaf för oss som kör orootat.

//Jimmy

Birks
Medlem
Birks

Fanimig på tiden.

Poontus
Medlem
Poontus

root ftw!
skulle vara svårt att gå tillbaka till orootat.

men det verkar som att man fortfarande kan ha användning av Market Enabler, om någon utvecklare nu inte vill släppa sina appar i Sverige så kan man ju fortfarande luras att man är i något annat land 🙂