Google och Samsung har som väntat slagit sina kloka huvud ihop och lanserat en spirituell uppföljare till Google Nexus One. Denna gång är det alltså Samsung som står för tillverkningen och Nexus S blir den första luren på marknaden med nya operativsystemet Android 2.3, men även andra spännande funkationer har hittat in under skalet.

Nexus S är i mångt och mycket en nära släkting till Samsungs populära Android-telefon Galaxy S. Inte bara namnet avslöjar detta utan även telefonernas specifikationer. En 4-tums super-AMOLED skärm bjuder på en upplösning av 800 x 480 pixlar medan en Hummingbird-processor på 1 GHz ska hålla telefonens prestanda i topp.

Samsung har passat på att baka in 16GB flashminne i telefonen samt deras nyligen presenterade Near Field Communication-chip som ska förvandla din mobiltelefon till en elektronisk nyckel eller bankkort. Även om tekniken kräver en färdig infrastruktur för att bli användbar.

– Samsung och Google har arbetat nära varandra för att skapa bästa användarupplevelsen. Vår ambition har varit att tillsammans med Google pressa på utvecklingen av androidplattformen och skapa en smart mobil som har överlägsen funktionalitet med en fantastisk användarupplevelse. Nexus S är frukten av detta samarbete, säger Johan Larsson.

Nexus S kommer även utrustad med gyroskop som kan användas i både spel och applikationer för att navigering i både höjd- och sidled. Andra trevliga funktioner är stödför 802.11n WiFi, dubbla 5-megapixel kameror, samt givetvis det nya operativsystemet Android 2.3.

nexusbig

Telefonens design är något böjd och detta ska enligt Samsung själva ge en behagligare användningsupplevelse och ergonomi då även pekskärmen är mjukt böjd.

  • Android 2.3 (Gingerbread)
  • Fyra tum stor kapacitiv pekskärm (480×800 pixlar)
  • Samsungs egna processor på en gigahertz och chipset IFX6160
  • Två kameror om fem megapixlar med blixt på den bakre kameran, den främre spelar in i vga.
  • Stödjer formaten mp3, aac, aac+, eaac+, wma, mpeg4, h.263, h.264.
  • Stöd för NFC samt ett flertal Googletjänster såsom Google Edition, Google Mobile Services, Google Maps och augmented reality.
  • Har Googles användargränssnitt samt webbläsare förinstallerad.
  • Wifi b/g/n, usb 2.0, bluetooth 2.1, dlna, 3,5 millimeteruttag för hörlurar samt gps.
  • 16 gigabyte inbyggt minne.
  • Batteri på 1500 mAh.

Samsung Nexus S lanseras redan nu i USA men väntas inte ut på den svenska marknaden förrän till våren. Ett första test av telefonen har även publicerats på TechCrunch.

nexusbig4


 

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TempelBirks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

Nu lär Samsung snabbt släppa 2.3 till sin Galaxy S om de vill fortsätta sälja den
Och gärna stoppa i en blixt också…

Tempel
Medlem
Tempel

Google har en intressant strategi. Sist var det HTC, man fick upp communityn på den hårdvaran, nu kör man med Samsung, lite annan hårdvara får upp communityn där. Vilka skall dom välja härnäst som kör med lite annorlunda hårdvara? Kinesisk tillverkare? Lg? YnosEricsson? Motorola? Asus kanske?

Hursomhelst borde de stora tillverkarna förstå att köra grejerna native utan en massa skins på och egna låsta lösningar är inte det kunderna efterfrågar utan vanilj android så det går att uppgradera smidigt och utan fördröjning pga av anpassningar.

Medlem
Json_81

[quote name=”Tempel”]
Hursomhelst borde de stora tillverkarna förstå att köra grejerna native utan en massa skins på och egna låsta lösningar är inte det kunderna efterfrågar utan vanilj android så det går att uppgradera smidigt och utan fördröjning pga av anpassningar.[/quote]

Fast tyvärr är inte vi entusiaster den stora massan som de tjänar pengar på.
Det hade varit trevligt om någon tillverkare hade vågat sticka ut med vanilla och snabba uppdateringar.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är ju ändå oss nerdar som den stora massan kommer till för att fråga och det är många fler än dom tror som vill ha sin droid vanilla.

ZTE Blade är väl annars en telefon utan jox.