Google Nexus One blir med största sannolikhet en av de viktigaste lanseringarna på smartphonemarknaden i år. Nexus One är Googles första egen telefon och även om den tillverkas av HTC tar Google ytterligare ett nytt steg för att pusha sitt mobila operativsystem Android. Nexus One har hypats under en lång tid och när nu en av de första riktiga förhandstittarna publicerats av telefonen är det skönt att se hur de positiva ordalagen håller i sig, även om Nexus One nödvändigtvis inte är den heliga graal för Android-marknaden.

Med det sagt är Joshua Topolsky på Engadget mycket nöjd med Googles nytillskott på smartphonemarknaden där som väntat hårdvaran lyfts fram extra mycket. Telefonen är riktigt snabb och med en 1GHz Snapdragon CPU med 512MB RAM vore det väl nästan skam annars.

Trots en massiv 3,7-tum stor display med 480×800 upplösning är telefonen ytterst slimmad och tunnare än bland annat Apples iPhone 3GS.

nexus2

Android 2.1 kommer också med en hel del fräscha nyheter som animerade bakgrundsbilder, även om multi touch fortfarande saknas på grund av patentproblem.

Den 5 januari väntas Google släppa ytterligare information om Nexus One och förhoppningsvis får vi då även mer information om när och hur en europeisk modell kan komma att se ut.

Hela förhandstitten med massvis av bilder och en videogenomgång finns att hitta på Engadget.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

En sån där ska jag ha!
USA eller UK import, det är frågan!

Andreas G
Medlem

Not sure if this is really reliable, but over $600 for GTX 480, $450 for GTX 470.

//Andreas