Google Maps är troligen en av de mest använda apparna som följer med Android, och det har länge varit prat om att ta tjänsten till nästa steg. Nu ska Google Maps hjälpa dig att hitta i inomhus miljö, men vi vill påpeka att det gäller publika platser och inte ditt sovrum.

Har ni någonsin haft problem att hitta i ett köpcenter, eller gå vilse i IKEA:s stora varuhus? Google har precis uppdaterat sin tjänst Google Maps för att även täcka inomhus miljöer i form av köpcentrum, varuhus, flygplatser – ja i princip alla typer av offentliga platser.

En detaljerad karta kommer dyka upp när man går in i en byggnad, och den vanliga blå pricken kommer berätta var du befinner dig. Kartan kommer även automatiskt ändras när användaren går från en våning till en annan. Till en början kommer tjänsten bara att finnas tillgänglig i vissa byggnader inom USA och Japan, men det långsiktiga målet är att kartlägga alla stora varuhus och offentliga platser inomhus. Den nya funktionen i Google Maps gäller från och med version 6.0, och vi vet inte när man kommer börja kartlägga svenska varuhus.

Källa: GoogleBlog

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-Swetpbflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

kan lägga ut mitt sovrum så babes hittar dit lättare. 😆

Sam larsson
Medlem
Sam larsson

[quote name=”flopper”]kan lägga ut mitt sovrum så babes hittar dit lättare. :lol:[/quote]
Hahaha, så jävla bra !!

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Google maps – Nu i i ditt hem. Om du har svårt att hitta till kylskåpet mitt i nattem, google maps fixar det.
(Gå framåt… 3… meter. Därefter, sväng höger i slutet av hallen.)