Google passade på att presentera den senaste stora Android-uppdateringen under kvällen och mjukvaran med kodnamnet Jelly Bean ska börja dyka upp i de första enheterna i mitten på juli månad. Android 4.1 lovar bland annat ett ej tidigare skådat flyt i operativsystemet med ”Project Butter”.

Google tog stora steg framåt med responsiviteten redan med Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Med Android 4.1 Jelly Bean tar företaget det hela till sin spets. Google startade sitt ”Project Butter” för att göra operativsystemet smidigare och mer följsamt än någonsin. I mer tekniska termer ska Jelly Bean konstant arbeta med en uppdateringsfrekvens på 60 fps vilket ska ge perfekt flyt i menyer och navigering genom operativsystemet.

För att lyckas med detta har Google sett över hur bland annat arbetsfördelningen mellan CPU och GPU i Android. Med Jelly Bean kommer Google införa parallellisering av instruktioner för både CPU och GPU, samtidigt som processorkretsen automatiskt går upp i klockfrekvens när användaren nuddar skärmen. Med trippelbuffering för grafik ska detta ge Androidenheter som reagerar blixtsnabbt vid beröring och vanlig användning. Något Google bland annat visade prov på genom att spela in två Galaxy Nexus telefoner med en höghastighetskamera där man tydligt ser skillnaderna i animeringar och responsivitet, om än på omänskligt tydlig nivå.

 

Andra nyheter i Android 4.1 är bättre hantering av appikoner och widgets, effektivare och smartare sökfunktion, en personlig assistent som kallas Google Now, förbättrat skärmtangentbord, optimerad kameraapplikation samt en till synes betydligt förbättrad röststyrning.

Google kommer att börja rulla ut Android 4.1 ”Jelly Bean” i mitten av juli och först ut med det nya operativsystemet är telefonerna Galaxy Nexus, Nexus S samt surfplattan Motorola Xoom. Även Google Nexus 7 som tillkännagavs idag kommer att skeppas med Android 4.1 i mitten av nästa månad.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
10 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
11 Årtal sedan

Ser riktigt bra ut! 🙂

thore
thore
11 Årtal sedan

Säker på att Galaxy S är en av telefonerna som får uppdateringen först? 😉

johnjensen
johnjensen
11 Årtal sedan

[quote name=”thore”]Säker på att Galaxy S är en av telefonerna som får uppdateringen först? ;)[/quote]

Min Galaxy S kommer nog aldrig få något högre än 2.2 så tror det är S3 Anton menar.

oscar92
oscar92
11 Årtal sedan

[quote name=”thore”]Säker på att Galaxy S är en av telefonerna som får uppdateringen först? ;)[/quote]
jaa Galaxy Nexus, Motorola Xoom och Nexus S kommer få den i juli

ctrl
ctrl
11 Årtal sedan

[quote name=”oscar92″][quote name=”thore”]Säker på att Galaxy S är en av telefonerna som får uppdateringen först? ;)[/quote]jaa Galaxy Nexus, Motorola Xoom och Nexus S kommer få den i juli[/quote] Fast det där är en nyapa med salt i Norden och med deras skillnad på Firmware. Har du en Galaxy Nexus så skall du teoretisk ha 4.0.4 i programvaran. Men just i norden har vi en version som skiljer lite och alla GN ägare är fast på 4.0.2. Detta pga något strul mellan Samsungs kontroll avdelning och Google. Båda skyller på varandra. Detta går dock att gå förbi om man manuellt uppdaterar… Läs hela »

SS_The_Demon
SS_The_Demon
11 Årtal sedan

Har en Galaxy Spica GT-I5700 med Android 2.1 sen ett par år tillbaka. Med tanke på alla buggar skulle 0.1 vara ett mera passande versionsnummer. Skulle hellre gå tillbaka till min förra telefon, en Siemens C65, eller varför inte min första, en 3310. Får se om man vågar köpa en ny Android telefon igen eller om man ska gå över till Windows Phone nästa gång.

Var bara tvungen att skriva av mig lite, 300€ så att säga ”katten i r****” är inte roligt.

/rant

KaffiMann
KaffiMann
11 Årtal sedan

android, apple, facebook, twitter! de værste banne ordene jeg kan komme på. Dritlei av touchscreen telefoner og reklame drit. Nå i dag har jeg bestemt meg, jeg går å kjøper en helt vanlig tlf med taster og skikkelig standby og taletid! Får heller bruke denne tlf jeg skriver på nå som musikkserver i bilen.

Farrisen
Farrisen
11 Årtal sedan

[quote name=”KaffiMann”]android, apple, facebook, twitter! de værste banne ordene jeg kan komme på. Dritlei av touchscreen telefoner og reklame drit. Nå i dag har jeg bestemt meg, jeg går å kjøper en helt vanlig tlf med taster og skikkelig standby og taletid! Får heller bruke denne tlf jeg skriver på nå som musikkserver i bilen.[/quote]

Förlåt men jag läste hele inlägget med en ”glad röst” >< [imgcomment image[/img]

thore
thore
11 Årtal sedan

[quote name=”johnjensen”][quote name=”thore”]Säker på att Galaxy S är en av telefonerna som får uppdateringen först? ;)[/quote]

Min Galaxy S kommer nog aldrig få något högre än 2.2 så tror det är S3 Anton menar.[/quote]

Om du är villig att roota och installera custom roms så kommer du troligen kunna få Jelly Bean. En developer (en väldigt bra sådan) har börjat jobba på att få Android 4.1 till Galaxy S! 🙂

mitrix
mitrix
11 Årtal sedan

[quote name=”SS_The_Demon”]Har en Galaxy Spica GT-I5700 med Android 2.1 sen ett par år tillbaka. Med tanke på alla buggar skulle 0.1 vara ett mera passande versionsnummer. Skulle hellre gå tillbaka till min förra telefon, en Siemens C65, eller varför inte min första, en 3310. Får se om man vågar köpa en ny Android telefon igen eller om man ska gå över till Windows Phone nästa gång. Var bara tvungen att skriva av mig lite, 300€ så att säga ”katten i r****” är inte roligt. /rant[/quote] Kände bara att jag måste kommentera det här (vet att det är sent nu, men… Läs hela »