Google gör telefoner, tablets och ballonger – till och med bilar. Nu är den amerikanska sökjätten också en teleoperatör. Fi Network är namnet på Googles egna telenätverk som nu drar i gång i USA. Nätverket använder flera etablerade LTE-nätverk i USA och lokala wifi-nätverk för att ge användare god täckning.

Det är svårt att klaga på Google när det gäller företagets ambition. Sökjätten experimenterar ständigt med nya idéer. När det gäller infrastruktur driver exempelvis företaget två stora projekt, båda relaterade till Internet-uppkoppling. Google Fiber är företagets satsning på att bygga ut fiber i vissa städer i USA och Project Loon är dess satsning på väderballonger som leverantör av mobil datauppkoppling i bland annat Afrika. I dag presenteras en tredje satsning på infrastruktur.

Project Fi är namnet på Googles nya satsning på mobilkommunikation i USA. Nätverket använder infrastruktur som ägs av flera etablerade teleoperatörer och likt vissa andra internationella teleoperatörer kan Fi Network använda lokala wifi-nätverk för att leverera en mer stabil lina för röstsamtal.

Bara för Nexus 6-användare

Till en början kommer Project Fi vara tillgängligt för de användare som fått en inbjudan och som äger en Nexus 6. I nuläget har nätverket bara officiellt stöd för Nexus 6 eftersom denna modell sägs ha den särskilda hårdvara som krävs. De personer som får en inbjudan och äger en Nexus 6 får betala 10 dollar för varje gigabyte de konsumerar samt 20 dollar som en grundkostnad för att vara kund.

Google_Fi_info

Google har inga officiella planer på att expandera sin försäljning till kunder utanför USA. I nuläget är Project Fi:s nätverk baserat på de två amerikanska teleoperatörerna Sprint och T-Mobile. Amerikanska användare som reser utomlands betalar dock inget extra för roaming utanför landets gränser.

Källa: Google

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
McKinkyMorkuluiMernig Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mernig
Gäst
Mernig

Skulle det vara billigt?
När vi är ute och reser så köper vi bara ett kontantkort lokalt och får nästan alltid ett antal bonusar i startpaketet + mycket mer surf. Hemma har vi redan (och antagligen även amerikaner) ett mobilabonnemang där det ingår mer eller lika mycket surf än det där + en normal mobilsamtaltjänst.

Jag trodde dom skulle ”chocka”-marknaden.. detta är väl närmast en gäspning för de stora operatörerna och om man jämför med google-fiber.

ui
Gäst
ui

NH, maila mig om de sänker priset till 1$ för 10GB. Jag är heller inte villig att betala någon fast månadskostnad. Det här kan bara bli intressant om de håller teleoperatörerna utanför.

Morkul
Medlem
Morkul

T-Mobile får du obegränsad surf, tal och text worldwide för $80 (Det som vi använder) så detta känns riktigt dyrt.

McKinky
Gäst
McKinky

Nej, Google gor Inga telefoner eller tablets. De bara ”brandar” dem.
T-Mobile som jag har haer I USA ar outstanding. Reser man till centralamerika titt som tatt som jag gor, tackar man alltid T-Mobile efterat.
7GB later som svenssonfasoner. Nej tackar vetja for unlimited I allt som nagon namnde.