Google har slagit sig i maskopi med Disney inför hett efterlängtade debuten av Star Wars: The Force Awakens. Fram tills filmens öppningsdag den 16 december kan alla medlemmar på Google välja vilken sida av kraften man vill följa – den ljusa eller den mörka. Valet påverkar i sin tur designen och utseendet på flera välanvända tjänster som Youtube, Gmail och Chromecast.

Googles Star Wars-tema ska enligt sökmotorjätten utvecklas under veckorna som kommer och förutom att man redan idag kan få en ljussabel i sin Youtube-spelare eller nya ikoner i Gmail och Google maps utlovar Google att vi bland annat kommer att få se Millennium Falcon i någon form av virtuell verklighet.

Projektet som är en marknadsföringskampanj är troligtvis lika påkostad som listig där man som Google-medlem kan växla sida och även se hur kampen mellan det ljusa och det mörka pågår bland företagets användare världen över.

För att själv aktivera kampanjen och Star Wars-temat ”Väck kraften till liv” tar du dig till https://www.google.com/starwars/ och väljer din sida. Noterbart är att förändringarna i de olika Google-tjänsterna inte verkar aktiveras alla på en gång utan är en löpande effekt i takt med kampanjens framfart.

Det ska även finnas flera gömda ”påskägg” i Googles nya Star Wars-teman, tipsa gärna i kommentarerna ifall ni hittar några.

Källa: Google

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid