Det är inte ofta vi skriver om ny hårdvara från Google. Nu är det trots allt dags för en ny produkt från sökjätten. Onhub är en cylinderformad router som är tänkt att göra trådlös uppkoppling krångelfri och lätthanterlig. Med totalt tolv wifi-antenner och ett kraftfullt inre utlovar Google riktigt bra prestanda från sin cylinderformade router.

Google har varit med vid utvecklingen och försäljningen av telefonerna och surfplattorna i Nexus-familjen men det har nästan alltid funnits någon annan elektroniktillverkare bakom modellerna. Chromecast är ett av få exempel på en hårdvaruprodukt som faktiskt är helt utvecklad av Google. Nu kommer ytterligare ett exempel på en sådan produkt. Onhub skapad av Google och är tänkt att koppla Chromecasts och mängder med andra trådlösa enheter till Internet och till lokala nätverk genom en kraftfull uppsättning antenner och en kraftfull processor.

Google_Onhub_2

Kraftfullt inre

Onhub ser kanske inte ut som en traditionell router. Den skiljer sig också på flera viktiga sätt från många konkurrenter. Onhub har visserligen så gott som exakt samma komponenter som många av marknadens bästa trådlösa routrar men routerns antenner sitter som i en cirkel innanför dess cylinderformade skal. Enligt Google ska detta förbättra det trådlösa nätverket som Onhub skapar. Det är dock inte bara hur antennerna är placerade som gör att Onhub rent teoretiskt kan leverera bra prestanda och gott om täckning. Onhub är en AC1900-router som sägs kunna leverera höga hastigheter till upp till 128 enheter samtidigt. För att lyckas med detta använder sig enheten av en Qualcomm Atheros-processor med dubbla kärnor klockade till 1,4 gigahertz och en gigabyte arbetsminne. Detta är samma processor som används av exempelvis Netgears flaggskepp R7500 Nighthawk X4.

Google_Onhub_3

Tanken är att Onhub ska kunna användas av vem som helst och att den ska vara enkel att konfiguera. Google kommer därför att lansera en app för Android och Ios som leder användare genom konfigurationen och som ger användare kan få information om routern igenom.

Inte bara wifi

När det gäller specifikationer verkar Onhub inte skilja sig särskilt mycket från många av de dyrare alternativ som finns på marknaden i dag, med ett undantag. Enheten har även stöd för flera trådlösa kommunikationstekniker för IoT-enheter (Internet of Things) så som Bluetooth Smart, 802.15.4 och Googles nya Weave-standard. Detta betyder att routern inte bara kan koppla upp enheter så som datorer, surfplattor och telefoner utan också mindre enheter så som kommande aktivietsmätare eller andra energieffektiva sensorer som sitter i hemmet.

Google kommer att sälja Onhub i USA med start om några veckor. Priset kommer att vara 200 dollar, vilket är i linje med prissättningen för dagens AC1900-routrar men Google har tyvärr inte bekräftat några planer på att lansera Onhub i Sverige i nuläget.

Källa: Google

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Waxinator Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Waxinator
Medlem
Waxinator

Ett mycket intressant koncept om antennerna enbart sänder ut trafik i de uppkopplade riktningarna. Den skall naturligtvis lyssna in samtliga riktningar inför nya uppkopplingar.