Att flytta över stora filer över nätet är inte alltid en enkel lösning. Men nu tillkännager Google att de integrerat Drive i deras mailtjänst Gmail som ska göra det möjligt att skicka filer på upp till hela 10 gigabyte – 400 gånger högre än vad som traditionellt sett tillåts av en bifogad fil.

Det är inte särskilt svårt att ge någon behörighet till en fil eller dokument i Google Drive, men dagens nyhet underlättar i alla fall uppgiften. Tidigare har Gmail haft en gräns på högst 25 megabyte för bifogad filer vilket i dagens mått inte är särskilt mycket. Men nu med integreringen av Drive i deras mailtjänst tillåts filer på 10 gigabyte, men man bifogar inte en fil på traditionellt vis.

375730417691

Den valbara ”Insert files using Drive” tillåter dig att skicka dessa stora filer, under förutsättning att den ligger på ditt Drive-konto. Inbyggt i funktionen finns det Google kallar för en smart assistent som dubbelkollar om mottagaren har de nödvändiga rättigheterna för att komma åt filen i ditt moln. Funktionen håller på att rullas ut och bör vara tillgänglig för de flesta användarna av Gmail inom de kommande dagarna.

Källa: Official Gmail Blog

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkflopperOldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Använder Gmail och G-Drive mycket, trevlig nyhet för min del.

flopper
Medlem
flopper

skydrive skulle behöva länkas till gmail ;).

Svensken
Medlem
Svensken

Försökte få Gmail att synka för mig senast igår men det vill sig inte. Varken på datorn eller mobilen. Har ställt in den på synka senaste fyra dagarna men då visar den inget från de senaste fyra dagarna istället.