I takt med att den vändbara USB-C-kontakten hittar in i fler enheter så växer också marknaden för laddningskablar som passar till nya mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Men alla kablar följer inte standarden, menar Google-ingenjören Benson Leung, som nu varnar för vissa modeller.

Har du en ny mobiltelefon eller surfplatta med en ny typ av kontakt kommer du antagligen förr eller senare vilja köpa på dig nya kablar, antingen för att ersätta eller komplettera den som medföljer enheten. Men bara för att det står USB-C i specifikationerna för kabeln innebär inte det med automatik att den kommer fungera bra med just din enhet – det kan nämligen hända att tillverkaren har använt sig av den nya kontakten men inte varit nogranna med att faktiskt följa den bakomliggande elektriska standarden.

cable review

Majoriteten håller inte måttet

Därför har Benson Leung gett sig på att testa flera olika USB-C-kablar, bland annat köpta på Amazon, för att se om de fungerar med olika enheter och om de faktiskt följer standarden. Resultatet blev att majoriteten inte håller måttet – tidigare i veckan rapporterades det att 14 av 17 kablar inte fungerade som de skulle. Det kan bland annat röra sig om felaktiga motstånd i kabeln – resultatet kan innebära att enheten inte laddar som den ska eller, i allra värsta fall, rent av skadas.

Det är dock inte bara kablar från mindre aktörer som sågas, utan nu varnar Leung även för en USB-kabel från Oneplus, avsedd för den populära telefonen Oneplus Two. Kabeln klarar enligt Leung inte av att leverera de 3 ampere den är specificerad till.

Alla Leungs kabelrecensioner finns att läsa på Amazon, så det kan vara en bra idé att ta en titt där innan du eventuellt köper en ny USB-C-kabel.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
is-it-andersPoontusblåfanMASSSWEDE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Skandal.

blåfan
Gäst
blåfan

Varför finns det ingen länk till källan?

Poontus
Medlem
Poontus

[quote name=”blåfan”]Varför finns det ingen länk till källan?[/quote]
menar du denna?: http://www.amazon.com/gp/pdp/profile/A25GROL6KJV3QG/
den står i alla fall

is-it-anders
Gäst
is-it-anders