Tillverkare av Android-baserade enheter är under attack från både Apple och Microsoft. Nu går Googles styrelseordöfrande, Eric Schmidt ut med att man ska hjälpa tillverkarna i sina rättstvister, genom att dela med sig av information och patent-licenser.

Under sitt besök i Taipei, Taiwan berättade Googles styrelseordförande Eric Schmidt att man kommer erbjuda hjälp till sina partners i de pågående patent och licenstvisterna som pågår. Sedan en tid tillbaka har Apple gått på offensiva mot flera tillverkare för patentbrott, och även Microsoft tvingar in flera i ett hörn där de blir tvungna att betala en viss summa pengar till Microsoft för varje Android-enhet de säljer.

Eric_Schmidt

HTC och Samsung är båda involverade i dispyter med Apple och Schmidt säger att man hjälpt HTC då de anser att Apple har fel:

”We tell our partners, including the ones here in Taiwan, we will support them. For example we have been supporting HTC in its dispute with Apple because we think that the Apple thing is not correct,” Eric Schmidt, styrelseordförande på Google

Stödet Google ska bistå med, består av att dela med sig av information och ge sina partners tillgång till deras patent i olika rättsfrågor. Man hoppas på så vis kunna forma en allians mellan Android-tillverkarna mot den ”hårdnande konkurrensen”.

Apples grundare, och nu avlidne vd Steve Jobs sa i sin biografi att han tänkte förstöra Android och var beredd att ta till alla möjliga medel för att göra det. Analytiker ser Apples rättsliga åtgärder mot partners som HTC och Samsung som ett sätt att indirekt attackera Googles operativsystem Android.

Källa: Reuters

Relaterade nyheter:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkPsynoKhi0Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Bättre sent än aldrig Google! HTC är nog den ända jag vet som fått stöd från Google. Hoppas de kan ta tag i detta nu. Vad är det egentligen för patent som Android inkräktar på enligt Microsoft? Varför måste tillverkarna betala Microsoft skatt? Detta har såvitt jag vet inte blivit sagt om vad det gäller. I fallen med Apple vet man i alla fall mer vad det handlar om för patent.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”smartidiot89″]Det har gjorts en förlikning bakom stängda dörrar, troligtvis ingår det i avtalet att inte diskutera saken i det öppna.[/quote]
Det stämmer:
[quote]When Barnes & Noble asked Microsoft for more detailed information related to these patents, Microsoft refused, claiming that the information was confidential and could not be shared unless Barnes & Noble first executed a nondisclosure agreement.[/quote]
[url]http://www.zdnet.com/blog/open-source/google-and-barnes-noble-get-serious-about-android-patent-lawsuits/9875[/url]
Här finns det andra länkar till artiklar om patentskatten:
[url]http://lxer.com/module/forums/t/32459/[/url]
Detta kommer att fortsätta ett bra tag så länge konsumenterna struntar i det hela.

Svensken
Medlem
Svensken

Tack PsynoKhi0 för dina länkar. [quote name=”smartidiot89″][quote name=”Swedish Berserk”]Bättre sent än aldrig Google! HTC är nog den ända jag vet som fått stöd från Google. Hoppas de kan ta tag i detta nu. Vad är det egentligen för patent som Android inkräktar på enligt Microsoft? Varför måste tillverkarna betala Microsoft skatt? Detta har såvitt jag vet inte blivit sagt om vad det gäller. I fallen med Apple vet man i alla fall mer vad det handlar om för patent.[/quote]Inget av målen Android vs. Microsoft har gått till rätten när vi pratar om den här ”skatten”. Det har gjorts en förlikning… Läs hela »