Google har länge ryktats utveckla sin egen tabletenhet med det nya operativsystemet Chrome OS och nu säger nya rykten att de man bekräftat uppgifterna om en Google-utvecklad tablet och att lanseringen kan ske den 26 november.

Google ska enligt de nya uppgifterna kontrakterat smartphonetillverkaren HTC för att tillverka sin Chrome OS tablet, vilket förutom HTCs obefintliga tabletprodukter låter ganska troligt med tanke på företagens samarbete med Google Nexus One.

Hårdvaran ska enligt tidiga rykten baseras på NVIDIA:s Tegra 2 SoC med en multi-touch display med 1280×720 pixlars upplösning. Det har även spekulerats i 2GB RAM, 32GB SSD, Bluetooth, GPS och WiFi. Men dessa specifikationer ska inte komma från den nya källa som nu hävdar att enheten verklgen är planerad för lansering i slutet av november.

tablet2.108
Prototyp av Google Chrome OS för tablet

Google ska enligt uppgifter slagit sig samman med teleoperatören Verizon i USA som ska vara partner under lanseringen den 26 november. Prislappen sägs vara betydligt lägre än den Apple fäst på iPad.

Just Apples framgångar med iPad känns som det största argumentet till att Google skulle verkligställa en egen tabletlansering. Man skulle på detta sätt ge både Chrome OS och Googles egen tabletsatsning en vitamininjektion, likt man gjorde med sin Nexus One smartphone för Android-plattformen i början av 2010.

Frågor kvarstår dock om statusen på Chrome OS och hur övriga tablettillverkare som satsat på Android skulle reagera på en Google-utvecklad Chrome OS-tablet.

tablet2.100

Källa: Downloadsquad

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MULLVADENAnton Karmehedmurak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Murak
Medlem
Murak

Mycket intressant, kan man nu bara styra htpcn/servern från den på smidigt sätt så jag inte sen att tacka ja. Förutsatt att priset blir rätt förstås.

Medlem
Json_81

HTPC går fint att styra från android-mobil så vore konstigt om det inte gick med en sådan här.

MULLVADEN
Medlem
MULLVADEN

Anledningen till att man inte hört nåt om Chrome OS kanske just e för lanseringen av denna tablet. Så att Apple o andra konkurrenter inte ska veta vad dom har att göra med. =)
Verkar nice. Men varför inte slopa Chrome OS o utveckla Android mer istället?