Google lanserade den första versionen av sin Chrome-webbläsare under 2008 och nu fyra år senare har Chrome växt till att bli den största och mest använda webbläsaren i världen. Det säger nya siffror från StatCounter som pekar på att Chrome, på riktigt, tagit sig förbi även Internet Explorer.

Google Chrome har även tidigare klättrat upp framför Internet Explorer i StatCounters statistik, men dessa siffror kritiserades hårt av Microsoft och fick StatCounter att gå tillbaka till ritbordet. Nu hävdar analytikerföretaget att deras mätningar bör ta Microsofts klagomål, som berörde för-renderade webbsidor, i beaktning och alltså ge mer korrekta resultat.

Enligt StatCounter använde 31,88% av alla Internetanvändare Google Chrome under vecka 21, jämfört med 31,47% som använde någon version av Internet Explorer. På en tredjeplats hittade man som väntat Firefox med 26,42%. Även om Google Chrome och Firefox ligger mer eller mindre inom felmarginalerna för StatCounters mätningar kan detta vara det slutgiltiga maktskiftet mellan Google och Microsoft.

chromebrowser

Noterbart är också att ingen annan webbläsare förutom de tre stora, Chrome, Internet Explorer, och Firefox är en nämnvärd utmanare. Opera hänger stadigt med på knappt 2% marknadsandel men varken ökar eller tappar nämnvärt mot de övriga.

Google Chrome regerar även på NHW

Värt att nämna är att Google Chrome även på NordicHardware är den dominerande webbläsaren med 32,31%, medan Firefox plockar hem andraplatsen med 28,36% och Internet Explorer hittas på 20,42% av våra besökares maskiner. Vilken webbläsare använder ni, och varför?


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KaffiMann Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Hade jag aldrag trott på för några år sedan…

KaffiMann
Gäst
KaffiMann

Opera FTW!

Opera bruker siden 2000, kommer til å være det lenge.