Behöver du leta rätt på information men står utan mobiltäckning riskerar din fråga att rinna ut i sanden. Det vill Google åtgärda med en ny offline-sökfunktion.

En av de stora fördelarna med att ha ständig internetuppkoppling i telefonen är just möjligheten att när som helst kunna leta rätt på information när ett intressant ämne eller en frågeställning dyker upp. Om du plötsligt behöver veta hur många ägg du ska använda till en sockerkaka eller om du debatterar med en kompis om vem som faktiskt regisserade den där Batman-filmen från 1966 så finns svaret trots allt bara en sökning bort.

Men de gånger då internetuppkopplingen av någon anledning inte fungerar händer det lätt att frågan glöms bort innan du får nästa tillfälle att leta reda på svaret. Det vill Google åtgärda med en ny uppdatering till sin mobilapp som redan har börjat rullas ut till användare.

Schemalägger dina sökningar

Om du skriver in en sökning som Android inte klarar av att hämta resultat från kommer den automatiskt att schemaläggas. Därefter kommer sökningen färdigställas när du väl har uppkoppling igen. När den schemalagda sökningen är klar meddelas du med en notis.

Tanken är att du inte ska riskera att glömma bort vad det var du behövde ta reda på, och därmed få bättre möjlighet att plocka upp tråden igen senare. Idag är det kanske sällan du går helt utan någon internetanslutning, men när det väl händer kan sådana här enkla men smidiga hjälpmedel helt klart underlätta vardagen.

Funktionen är inkluderad iden senaste versionen av Google-sökappen, som har börjat rullas ut till både Android och Ios.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid