Under de senaste åren har antalet tillgängliga spelplattformar där diverse spelpublicister huserar sina speltitlar ökat i en stadig takt och nu vill CD Projekt med sin kommande plattform GOG Galaxy 2.0 samla alla dessa olika spelbibliotek på en och samma plats.

Idag finns det en uppsjö av olika plattformar där nya speltitlar kan komma att bli tillgängliga. Störst av dessa är förmodligen Valves plattform Steam, men vi har även onlinebutiker som till exempel uPlay, Origin, Discord, Epic Games Store och Battle.net.

Alla dessa program att behöva använda för att få tillgång till hela sin spelsamling kan bli en trälig upplevelse. Förutsatt att man införskaffat speltitlar från flera onlinebutiker det vill säga. Nu hoppas CD Projekt och GOG att man har en lösning på väg. Detta i form av en kommande version av plattformen GOG Galaxy.

Med GOG Galaxy 2.0 kommer användare att kunna importera sina spelsamlingar både på PC och konsoler och samla dessa i ett enda bibliotek. Användare kommer kunna installera och starta spel från alla dessa plattformen genom GOG Galaxy 2.0. Dock kommer plattformen inte ha möjligheten att starta spel på dina spelkonsoler. Det kommer även vara möjligt för användare att hålla koll på sina prestationer som låsts upp i spelen.

Plattformen siktar även på att implementera en vänlista som inkluderar användare från alla andra kompatibla plattformar. Plattformen kommer i framtiden också låta användare chatta med användare som inte nödvändigtvis använder sig av just GOG Galaxy 2.0.

CD Projekt och GOG menar även att den kommande plattformen inte kommer att ”spionera på sina användare”. Ingen information kommer att delas med tredjepart och användare kommer själva kunna, genom ett enda klick, kunna radera all data som GOG:s servrar sparat om den.

I dagsläget finns inget spikat lanseringsdatum för den nya plattformen. Däremot är det möjligt att via plattformens hemsida anmäla sig som beta-testare och hoppas på att få chansen att se om den kommande plattformen håller allt den lovar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid