Small preview image

Grafikprestanda och netbooks är två ord som tidigare inte klingat något vidare bra ihop, men ändringar är som de flesta vet på väg. Nvidia väntar på att få ut sin Ion på marknaden vilket förhoppningsvis kommer vara ett stort lyft, men kanske behöver vi inte vänta så länge. En person vid namn Vladimir Plenskiy har nämligen utvecklat GMABooster vilket ska förbättra prestandan i existerande netbooks 2,4 ggr.



GMABooster är ett verktyg för att förbättra prestandan hos Intels GMA 950 chipset, vilket sitter i nästan alla netbooks med Atom processor. (Intel® 945GM/GME/GMS/GSE och 943/940GML/GU Express stöds) Vad tweak-verktyget gör är att det höjder grafikkretsens klockfrekvens från standard på 133MHz till 400MHz.


Detta är möjligt eftersom Intels mobila chipset i detta fall egentligen bara är ett desktop-chipset som är nedklockat för att spara ström. Plenskiy själv påstår att detta fungerar utmärkt, något du själv kan prova här. Om du förväntar dig prestanda likt Ion blir du troligen besviken, men dena tweak kan ända vara ett stort lyft på många netbooks.


Dela gärna med er av era åsikter om verktyget i vårt forum.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid