Small preview image

Mus och tangentbord har varit de solklara kontrollerna för en PC mer eller mindre sedan datorerna lanserades. Även om utvecklingen går framåt både för möss och tangentbord är det samma grundkoncept som gäller. Det finns dock vissa som försökt tänka utanför de vanliga banorna och en av dem är Weston Boege. Han har gjort ett designkoncept som heter Glide Keyboard och förutom en spännande tangetbordslayout finns det en annan stor skillnad mot vanliga tangentbord, Glide Keyboard är nämligen även en mus!



Tanken är att man ska låta handlederna vila på tangentbordets nederkant där det även finns musknappar som man använder tummarna på. Sedan rör man hel enkelt hela tangentbordet över skrivbordet då det sitter en optisk sensor under tangentbordet, precis som på vilken optisk mus som helst. Tangentbordet i sig vilar på fyra lättfriktionsfötter som ska ge smidig rörlighet.




Även om vi har väldigt svårt att se hur detta koncept skulle kunna fungera i praktiken är det spännande att se vad man kan komma på med lite fantasi och innovativt tänkande. Vem vet, vår tangentbord och muskombo kanske försvinner helt i framtiden. Men då ligger kanske avancerade pekskärmar lite närmare till hands. Chansen att Glide keyboard kommer ut på marknaden är nog nämligen lika med noll.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid