Intel har dragit med sig flera partners till Intel Developer Forum i San Fransisco och en av dem är moderkortstillverkaren Gigabyte. På plats under eventet har Gigabyte visat upp sina två Sandy Bridge-baserade moderkort, Gigabyte P67A-UD5 samt P67A-UD7 som båda huserar en LGA 1155 sockel och fin funktionalitet.

Gigabyte har valt en aggressiv stil med sina två P67-moderkort och använder sig av ett genomgående svart färgtema. Gigabyte P67A-UD7 kommer i en farlig helsvart design med gulddetaljer, medan UD5 som är budgetmodellen av de tvåkommer med silverfärgade detaljer.

Toppmodellen UD7 kommer med en 24-fasers strömförsörjning, samt en kylningslösning som sträcker sig över kortets värmeledande komponenter med hjälp av värmerör.Unikt för toppmodellen är även en NF200 kontroller från NVIDIA som även möjliggör Quad SLI och 4-vägs CrossFireX.

idf2010_gigabyte_P67A-9

Gigabyte P67A-UD5 får nöja sig med en 20-fasers strömförsörjning och en ensam gigabit ethernet utgång (UD7 har två).

Andra intressanta funktioner som delas av de två moderkorten är direkt stöd för SATA 6,0 Gbps, USB 3.0 genom extra kontrollerkrets, Power, Reset och Clear CMOS-knappar, Ultra Durabel 3 Design och ett extra lager koppar i kretskortet för att optimera kylningen.

I januari 2011 lär vi få se korten på marknaden, med sällskap från övriga tillverkare.

Källa: Futurelooks

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehednussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

Trevligt att de äntligen går ifrån sin blå/vita design de envisats med i evigheter 🙂