Gigabyte har börjat rulla ut nya uppdateringar för sina Intel X99-baserade moderkort och bland annat nämns där stöd för nya processormodeller som ska lanseras under andra kvartalet 2016. Allt pekar på att detta är Intels nya Broadwell-E processorer med 10-kärniga Core i7-6950X i spetsen.

Flertalet av Gigabytes X99-baserade moderkort fick i mitten av januari nya bios-uppdateringar där den enda stora förändringar deklarerad var stöd för nya processormodeller. En ganska traditionellt bios-uppdatering om inte för det faktum att det enligt Gigabytes beskrivning handlar om ännu ej lanserade CPU-modeller som istället sägs dyka upp på marknaden under andra kvartalet.

”Support 2016 Q2 coming new CPU”, står det i bios-beskrivningen för Gigabytes nya uppdatering

Intel har inga nya modeller av Haswell-E planerade för lansering och det betyder med stor säkerhet att Gigabytes uppdateringar omfattar den nya CPU-familjen Broadwell-E. De nya entusiastprocessorerna kommer att tillverkas med effektivare 14 nanometerteknik och levereras med upp till hela 10 fysiska CPU-kärnor i form av flaggskeppet Core i7-6950X.

Gigabyte SOC

De nya Broadwell-E-processorerna kommer att stödja Intel X99-styrkretsen som endast kommer kräva uppdateringar av uefi/bios för att bli kompatibla med de nya CPU-modellerna. Något alltså Gigabyte nu redan verkar löst för sin X99-familj.

I skrivande stund verkar Gigabyte vara ensamma om att ge stöd för Intels nya entusiastprocessorer och det är fortfarande oklart om exakt när i andra kvartalet Broadwell-E dyker upp. Tidigare uppgifter har talat om en lansering på Computex i början av juni månad men om moderkortstillverkare redan gör sig redo kan det tyda på en snabbare introduktion.

Källa: Gigabyte

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid