Gigabyte slår ihop entusiastdator och akvarium med levande fiskar

Extrem hårdvara, fiskar och avföring lever i symbios

0

Under stora teknikmässor hittar man ofta inte bara sprillans nya produkter, utan även en hel del konstiga och coola skapelser. Gigabyte till exempel har inför Computex tryckt in ett akvarium med levande fiskar och en högpresterande dator i en och samma låda.

Något man inte förväntar sig se levandes i symbios är en Inte Core i9-processor, ett gigantisk grafikkort och en uppsättning livs levande fiskar. Detta är dock precis vad Gigabyte bjuder på i deras hörn av Computex 2018.

På botten av Gigabytes akvarium bor det en fullt fungerande, högpresterande entusiastdator. Detta har åstadkommits tack vare en typ av olja som inte leder elektricitet och därför inte skadar datorhårdvaran.

Tillsammans med oljan är akvariet även fyllt med vatten. Då olja är tjockare än vatten separeras sig vätskorna från varandra och oljan håller sig på botten. Därför har det glada gänget fiskar som bor tillsammans med datorhårdvaran ingen olja som flyter omkring i deras hem.

Det hela låter som en ganska smart och rolig idé, eller hur? Det finns dock ett litet problem med det hela. Fiskar är trots allt levande varelser som äter och har ett matsmältningssystem. Något som resulterar i.. Fiskbajs. Gigabytes ”chassi” är fullt av fiskbajs.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid