Gigabyte är den näst största moderkortstillverkaren på konsumentmarknaden och har tillverkat fler kort än de flesta aktörer på marknaden. Även om vi i redaktionen sett vår beskärda del moderkort genom åren är det lite häpnandsväckande att se hur Gigabyte nu skapat ett konstverk av inte mindre än 1 200 moderkort och grafikkort.

Konstverket som hittas på Taoyuan International Airport i Taiwan utgörs av en stor cirkelformad platta som består av en ansenlig mängd moderkort. Nere till höger i cirkeln har man även skapat en siluett av landet Taiwan. Efter cirkeln som kan liknas vid en kiselplatta med kretsar har man skrivit Made In Taiwan, också detta med hjälp av moderkort.

gigakonst

Komponenterna som använts i konstverket kommer alla från Gigabytes RMA-avdelning och har alltså inte behövt sätta livet till för konstens skull utan ska istället visa att Taiwan börjar resa sig ur en tung ekonomisk kris och satsa på miljön och återanvändningsbart material.

Gigabytes kretskortskonstverk finns att hitta i Gate B7 på flygplatsen och mäter hela 30 meter i  längd. Bygget tog ett par dagar och gjordes helt för hand.

gigakonst2

Källa: VR-Zone

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GooglahAnton Karmehedmar3ld Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcel Risberg
Medlem
Marcel Risberg

My god va nerdsnyggt! 😀

Googlah
Medlem

Not bad!