Nvidias Geforce RTX 3090 är en riktig bjässe. Både sett till dess specifikationer och den fysiska storleken företaget gett dess referenskylare för att hålla pjäsen sval. Gigabyte har dock något lite mindre tilltaget i åtanke.

Den första varianten av Nvidias absoluta flaggskepp Geforce RTX 3090 utrustad med en radialfläkt i en så kallad ”blower-style”-kylare har avtäcks. Det är tillverkaren Gigabyte som listat Geforce RTX 3090 Turbo 24G på sin hemsida.

Till skillnad från Nvidias relativt gigantiska referenskylare för grafikkortet har Gigabytes variant skalad ned storleken en hel del. Istället för att ta upp tre expansionsplatser som Nvidias referensmodell tar Gigabytes modell upp endast två. Det är även bra mycket kortare med en längd på 26,6 centimeter medans Nvidias referenskylare klockar in på 31,3 centimeter.

Andra intressanta designval från Gigabytes sida när det kommer till denna grafikkortsmodell är att den utrustats med dubbla HDMI 2.1-portar. Medans de flesta andra varianter av RTX 3090 kommer med endast en sådan port. Ovanstående bilder visar också hur Gigabyte valt att placera de två 8-pin strömkontakterna i grafikkortets bakparti i en vertikal manér.

Gigabytes Turbo-variant av Nvidias flaggskepp listas på företagets hemsida med de sedvanliga RTX 3090-specifikationerna. Däremot har tillverkaren inte listat någon klockfrekvens för denna modell. Vi vet inte heller när denna modell kommer att landa i butik eller vad dess prislapp kommer att bli.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Hmm…
Vet Gigabyte något som Nvidia inte vet?
Menar här kommer Gigabyte med en nära på traditionell GPU kyldesign på sin Turbo Edition, när Nvidia kommer med en futurisk och antagligen kostsam design..

Tusan, nu kommer man att vänta spänt på någon jämförande test av prestanda och effektivitet, gällande kyllösning i förhållande till referensdesign 🙁