Nvidias Geforce RTX 30-serie består fortfarande av tre modeller men nu påstås renderade bilder på RTX 3060 Ti ha hittat sin väg ut på internet vilket kan peka mot att familjen utökas inom kort.

Vad som sägs vara bilder på Nvidias ännu inofficiella grafikkortsmodell Geforce RTX 3060 Ti har nu börjat spridas på internet. Mer specifikt ska det röra sig om en partnertillverkad modell från Gigabyte i form av Eagle OC.

Bilderna delades av hemsidan Videocardz och ser ut att vara produktbilder Gigabyte planerar att använda för att visa upp sin modell på återförsäljares hemsidor.

Ovanstående bilder visar en kylarlösning som tar upp två expansionsplatser och som utrustats med dubbla axialfläktar. Grafikkortets kretskort ser även ut att vara relativt litet med kylaren som ser ut att sträcka sig en bra bit längre än kretskortet i sig. En lösning som liknar den Nvidia använt hos referensmodellerna för RTX 3080 och RTX 3090.

På tal om referensmodeller spekuleras det att just RTX 3060 Ti inte kommer att erbjudas med någon kylare Nvidia själva designat. Istället kan vi komma att se endast partnertillverkade varianter när det väl blir dags för lansering.

Lanseringen i sig har även den ryktats äga rum den andra december i år. Tidigare rykten menade att enheten skulle finnas tillgänglig från och med den 17 november. Något som nu sägs ha ändrats av oklara anledningar.

Geforce RTX 3060 Ti spekuleras komma utrustad med 4 864 CUDA-kärnor, 152 Tensor-kärnor och 38 RT-kärnor. Detta tillsammans med åtta gigabyte GDDR6-videominne med en hastighet på 14 Gbps.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid