Omron och Gigabyte visar första laptop med Omron-brytare

Lite nytt blod i bärbara datorer

0

Mekaniska tangentbordsbrytare finns idag mer eller mindre överallt och nu har japanska Omron och hårdvarutillverkaren Gigabyte samarbetat för att ta fram den första bärbara datorn med Omrons mekaniska B3KL-brytare.

Mekaniska lågprofilbrytare i bärbara datorer är inte direkt någonting nytt. Däremot är det nytt med en specifik brytare från japanska Omron som nu visats upp för första gången i en bärbar dator.

Mer specifikt rör det sig om den B3KL-brytare som till exempel Logitech använt flitigt. Dock är det en lågprofilvariant som tagits fram just för Gigabyte och som kommer att vara exklusiv för den tillverkaren.

För att anpassa B3KL-brytaren för bärbara datorer har Omron fått korta ned brytarnas slaglängd från 4 millimeter till 2,5 millimeter. Ska vi jämföra dessa brytare med andra modeller konsumenter kanske har bättre koll på liknar dessa Cherrys MX Blue-brytare. Den är ganska klickig men inte överdrivet taktil. Vi kan dock säga att den korta tid vi spenderade med brytarna på CES-mässan lämnade ett generellt positivt intryck.

Gigabytes representanter nämner även att företaget har fler datormodeller på väg med dessa brytare. I vår kommer nya modeller som utrustas med nya kretsar från Intel och Nvidia tillsammans med dessa B3KL-brytare.

Rent generellt är det riktigt roligt att se nya typer av brytare hitta sin väg till bärbara datorer.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid