Gigabyte avtäcker MZ30-AR0, ett brutalt servermoderkort för AMD:s gigantiska Epyc-processorer, med stöd för upp till 1 TB DDR4-minne.

AMD tar sikte på servermarknaden med sina nya processorer som går under namnet Epyc. Processorerna lanseras nu i form av 7000-serien som kulminerar i toppmodellen kallad Epyc 7601, en processor utrustad med 32 kärnor, 64 trådar och ett TDP-värde på 180 Watt.

Alla processorer ur 7000-serien kommer med stöd för totalt 128 stycken PCIe-kanaler och åtta kanaler DDR4 2 666 megahertz (MHz) minne.

Upp till 1 TB DDR4-minne

Gigabyte har nu visat upp moderkortet MZ30-AR0 just för AMD:s nya serverplattform som kommer utrustat med totalt 16 stycken minnesplatser som kan husera 32 gigabyte (GB) RAM-minne per modul om RDIMM-moduler används, eller hela 64 GB per modul om det är LRDIMM eller NVDIMM.

Även 4 stycken PCIe 3.0 x16 platser, 3 stycken PCIe 3.0 x8 platser, 16 stycken SATA 3 portar och även en ensam 32 Gbps M.2 plats finns att hitta på moderkortet.

Trots att detta inte är ett moderkort som vanliga konsumenter lär gå och köpa för att ha i sitt eget system så är det fortfarande intressant att att spana in alla RAM och PCIe-platser som moderkortet har utrustats med.

Om AMD lyckas ruska om servermarknaden som de senaste åren varit dominerad av Intels Xeon-processorer återstår att se, men det står tydligt att AMD menar allvar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid