Gigabyte Xenon Dual Mode Touchpad Mouse ska vara den första datormusen på marknaden som även kan agera touchpad för din dator. Musen är trådlös och kan med en enkel knapptryckning växla mellan mus- och touchläge där det finns stöd för olika multi-touch kommando.

Gigabyte hävdar att musen, eller musplattan som vi kanske bör kalla den, har en räckvidd på 10 meter och den optiska sensorn erbjuder en upplösning på 1 000 DPI samt en uppdateringsfrekvens på 125 Hz. Musen mäter 95x55x19 mm (LxBxH) samt har en vikt på 68 gram. 

gigatouch

Xenon Dual Mode Touchpad Mouse är en sällsynt kantig skapelse men det har sina förklaringar då större delen av musens ovansida är en touchpad med stöd för olika multi-touch kommande – vilka man kan optimera efter eget behag. Musen har en knapp på ena sidan där man ska växla mellan vanlig musläge och touchläge, standardläget när man sätter igång den trådlösa musen är vanligt musläge.

Tanken med både vanlig musfunktion och touch-teknik i samma produkt är dock knappast ny och bland annat Apple och Microsoft har lanserat liknande lösningar. Gigabyte verkar samtidigt vara först med att ge musen två olika arbetssätt vilket kanske kan tilltala vissa.

Gigabyte avslöjar inget om priser eller tillgänglighet för sin nya flerfunktionsmus men den bör finnas ute på marknaden inom kort.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MassorJacob HugossonUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Snart släpper de tangentbord med endast touch. Bort med knappar o allt som tar plats och har en vettig funktion. Skit i om produktiviteten går ner till 10%…det är ju för fan TOUCH! ”Det är ju det senaste!!”.

Nej men seriöst så förstår jag inte vad den här musen löser för problem. Någon annan som gör det och som vill dela med sig?

Jacob Hugosson
Medlem

”Touchpad Mode” ser jag som användbart på resor och trånga ytor (tåg, buss, flyg etc.), att ha armen om höger sida av datorn är någonting jag föredrar alla dagar i veckan. Men det känns onekligen som en nisch-produkt ^^

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Jacob Hugosson”]”Touchpad Mode” ser jag som användbart på resor och trånga ytor (tåg, buss, flyg etc.), att ha armen om höger sida av datorn är någonting jag föredrar alla dagar i veckan. Men det känns onekligen som en nisch-produkt ^^[/quote]
Fear enough, men om du har den i handen o sitter i en buss/flyg/tåg…var har du då den handen? Man vill ju helst ha båda händerna på tangentbordet när man skriver. Men du kanske ”musar” eller ”touchar” mycket mer än jag.

Jacob Hugosson
Medlem

Med den här musen skulle jag kunna tänka mig att ha den på mitt ena ben om det är tight om plats. Tror inte jag kan uttala mig så mycket mer om det, skulle behöva testa en sån här ”touchmus” för att veta om den passar mig eller inte 😀

Mats
Medlem
Mats

Det finns ju gott om appar till telefonen som gör den till en touchpad. svårt att se varför man skulle behöva den här.