Grafikkortstillverkaren Gigabyte har nu avslöjat för oss att deras nya entusiastgrafikkort Gigabyte GeForce GTX 580 Super Overclock ska dyka upp på marknaden under slutet av april. Grafikkortet som bygger på ett egenutvecklat kretskort med en saftig 14-fasers strömförsörjning samt dubbla BIOS-kretsar och en kraftfull WindForce 3X kylare.

Gigabyte visade upp sitt nya singel-GPU-flaggskepp redan under CeBIT 2011 men säger sig nu fått alla bitar på plats och räknar med en lansering inom de närmaste veckorna. Grafikkortet lär som brukligt i Super Overclock-serien få rejält spetsade klockfrekvenser, men exakt var dessa landar är ännu inte klart.

Alla grafikkretsar som används i denna serie är handplockade av Gigabyte för maximal prestanda och paras med ett kretskort som förutom ett extra tjockt kopparlager bland annat huserar fem NEC Proadlizer-kondensatorer samt i övrigt kraftfulla komponenter för att göra kortet väl förberett för extrema överklockningsförsök. Detta kompletteras med mätpunkter för spänningar och mjukvara för enkel överklockning.

GV-N480SO2
GeForce GTX 580 SOC får en snarlik design som sin företrädare GTX 480 SOC.

Med en enkel knapptryckning kan användaren även växla mellan kortets två BIOS-kretsar, något som kan komma väl till pass när kortet ska pressas till och förbi sina gränser.

Grafikkortet blir även utrustat med Gigabytes WindForce 3X-kylare som med en kraftfull förångningskammare, värmeledningsrör och tre stora fläktar ska ge kortet ordentlig kylning direkt från fabrik.

Vilka klockfrekvenser kortet spikas till och vad priset landar på hoppas vi kunna återkomma med inom kort.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid