Moderkortstillverkaren Gigabyte har nu som väntat lanserat sin nya serie av gamingmoderkort. Med namnet Killer är det inget tvivel om vilken marknad man tar sikte på och för dem som fortfarande är osäkra behöver man bara titta på korten som nu lanserats. Men förutom ett aggressivt yttre finns det även gott om funktioner i dessa LGA1366-moderkort.

Gigabyte har, i vår mening, något oväntat satsat på Intels entusiastplattform LGA1366. Med purfärska Sandy Bridge på marknaden som just ger imponerande prestanda i spel, även jämfört med toppmodellerna på LGA1366-plattformen, gissar vi att Gigabyte missar en hel del kvantitetsförsäljning. Men för dem som är intresserade av Intels kraftfullaste processorplattform så är faktiskt Intel X58-styrkretsen och dess sexkärniga processorer fortfarande marknadsledande.

Gigabytes G1.Killer-serie består till en början av tre olika modeller med de passande namnen Assassin, Sniper och Guerilla. Alla tre baseras som väntat på Intel X58-styrkretsen med tillhörande ICH10R-sydbrygga och har en gemensam grundfunktionalitet men skiljer sig faktiskt år både i sin fysiska närvaro och mängden finesser.

assassin

Flaggskeppet Gigabyte G1.Assassin är ett monster till moderkort som med ett XL-ATX format i själva verket bara få plats i ett dussintal konsumentchassi på marknaden. Bland funktionerna som faktiskt delas av alla tre Killer-moderkorten är bland annat en X-Fi ljudkrets från Creative samt Bigfoot Networks dedikerade LAN-processor E2100 som ska ge bästa möjliga ping och spelupplevelse online.

guerilla

Gigabyte G1.Assassin har med sina fem stycken PCIe x16-platser stöd för CrossFireX och fyrvägs SLI, medan småsyskonen G1.Sniper och G1.Guerrilla nöjer sig med tre PCIe x16-plats och stöd för CrossFire och SLI.

Alla tre moderkorten kommer med vars 2st. SATA 6,0 Gbsp portar och även en drös USB 3.0 utgångar. Sniper och Guerilla 4 st. vars medan Assassin får hela 8 st. USB 3.0 portar.

sniper

Vad som annars utmärker de tre moderkorten är deras vapeninspirerade kylning där sydbryggans kylfläns är utformat som ett magasin till ett automatvapen. När Gigabytes nya värstingmoderkort för LGA1366-plattformen dyker upp på butikshyllorna och till vilket pris är ännu oklart.

Källa. TechPowerUp!

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TempelAnton Karmehedhymerfloppertimmay Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Hannes
Medlem

Intåg med nya gröna moderkort. Nästan saknat dem lite.

timmay
Medlem
timmay

Nästa komponent i Killer serien blir en AK47 liknande gpu som passar med magasinet på moderkortet?

Skämt åsido, varför satsar man inte som sagt ovan på sandy bridge?

flopper
Medlem
flopper

helt onödig moderkort serie.

hymer
Medlem
hymer

Anton: Det är ett armalite magasin inte ett ak47 mag 😉 Haha var bara tvungen 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Det här moderkortet, ett antec lanboy air, lite svartljus, fläktar med gröna lysdioder, vattenkylning med flourocerande slangar och ett rökaggregat i botten på lådan och kanske några lysdoidlister med rött rinnande ljus så är man kung på lanet och aldrig äldre än 12 😀